Islamul, religia păcii şi-a iubirii

De când m-am deşteptat, în oarecare măsură, am privit religia ca pe o chestie puţin negativă. Un om îndoctrinat poate aluneca uşor către partea extremistă. Lucru care este dovedit de atentatul de la Paris, de miercuri.

Islamul este o religie avraamică, monoteistă, fiind a doua religie în lume în ceea ce priveşte numărul de adepţi, după creştinism. Sensul general al cuvântului Islam este pace şi supunere faţă de Allah, Creatorul tuturor lucrurilor. Religia a fost fondată în secolul al VII-lea în peninsula Arabă, pe teritoriul actual al Arabiei Saudite, de către profetul Muhammad şi bazată pe textul religios cunoscut sub numele de Coran, zice Wikipedia.

Focuri de arma automată au fost semnalate miercuri la sediul săptămânalului francez de satiră Charlie Hebdo, cunoscut pentru publicarea unor caricaturi ale profetului Mahomed. Potrivit Reuters, care citează iTele, 11 oameni ar fi murit în urma atacului, iar AFP scrie că există un număr neprecizat de victime.

Atacatorii ar fi doi bărbaţi cu cagule negre, care au pătruns în sediul ziarului cu puşti automate Kalaşnikov. La jumătate de oră după intrarea lor în clădire au început să se audă focurile de armă, ulterior atacatorii au părăsit clădirea.

https://www.youtube.com/watch?v=au4dUJDY50U

Pace, fireşte.

Foto luată de pe patdollard.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.