Recomandare/ Ori and The Blind Forest – joc indie pentru PC cu poveste și culori năucitoare

Far Cry, The Division, Watchdogs, The Whitcher, GTA – jocuri mari, complexe, cu milioane de chestii de facut și explorat. Dacă ești puțin ca mine și abia ai reușit să faci rost de un PC/laptop capabil să ruleze cam orice, ai fi tentat să joci jocuri precum cele enumerate mai sus. Din păcate, dacă ești măcar puțin ca mine, înseamnă că nu ai chiar atât de mult timp liber și să petreci ore întregi alergând aiurea ți se pare… meh. Așa că îți recomand Ori and The Blind Forest – un joc care pur și simplu m-a fermecat.

Țin să precizez de la început că este vorba despre un joc indie 2D. Well, poop! – ai putea spune, dar te sfătuiesc să nu te grăbești. Iată un clip cu primele 20 și ceva de minute de gameplay, aruncă o privire

Ai observat cât de faine sunt culorile? Ai văzut ce mișto este coloana sonoră? Ai văzut cât de cute este personajul principal?

Ori and The Blind Forest este genul de joc pentru PC care te face să gândești. Întreaga hartă este un fel de puzzle, fiind împânzită cu momente în care vei spune „okay… cum deschid ușa asta/cum sar peste chestia asta?”. Personal, nu-l consider un joc pe care să-l joci din fața monitorului.

În realitate, Ori and The Blind Forest, cred eu, este jocul perfect pentru a-ți introduce odrasla în lumea jocurilor lipsite de violență și sânge sau jocul perfect pentru a te destresa după o zi la birou. Arată bestial pe un display mare – cum ar fi un televizor FULL HD – și se simte foarte bine atunci când te întinzi în pat/canapea, îți iei controller-ul în mână și joci Ori and The Blind Forest (eu fac des asta). Harta este foarte mare și sunt foarte multe lucruri de descoperit.

Personajul principal are și un set de skilluri pe care le poți upgrada pe măsură ce avansezi – atac, mișcări și chestii defensive, skilluri care te ajută să depășești anumite obstacole. Jocul devine din ce în ce mai captivant, iar cutscene-urile nu se opresc la ce ați văzut în clipul de mai sus. Nici nu-ți trebuie cine știe ce PC performant ca să-l joci.

Recomand cu tărie să folosești un gamepad – poți alege unul din lista asta, dar îți recomand să cumperi un gamepad de XBOX 360 compatibil și cu PC-ul (este fenomenal de bun și-l vei putea folosi pentru aproape orice joc).

Ori and The Blind Light este ieftin și poate fi cumpărat de aici. Ca fapt divers, Ori and The Blind Forest are aproape 17.000 de recenzii și o notă de evaluare de 10 din 10, fiind listat peste tot ca unul dintre cinci cele mai bune jocuri din 2015.

Conform studio-ului care a lansat Ori and The Blind Forest, în primăvara lui 2016 urmează să fie lansată o versiune „superioară” care include mai multe zone, cu mecanici mai complexe și conținut nou.

ori and the blind forest

3 thoughts on “Recomandare/ Ori and The Blind Forest – joc indie pentru PC cu poveste și culori năucitoare

 1. Silviu says:

  Jocul este extrem de bine lucrat. Iti multumesc pentru sugestie.

  Răspunde
  1. Lucaci Levin Andrei says:

   Recomandarea cea mai buna pentru Mac este cumpara un PC. Hand of fate, invisible. Inc, cities:skyline sunt jocuri fosrte bune care au si portare pentru mac. Spune-mi cat petreci intr-o sesiune de gaming si cand ca sa stim ce iti recoomandam. Ah si din apple store Clash Royal (nu, nu este ala vechi cu cetati)

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.