Realitatea din România

O.o

Nu știu dacă voi vedeți vreo ieșire din căcatul în care se scaldă țara asta. Zicala „peștele de la cap se împute” are sens fără doar și poate. Clasa politică e mizerabilă, aproape la același nivel cu țiganii borâți care ocupă imobile părăsite abuziv și le transformă în pubele de gunoi și focare de infecție. De-asemenea, ambele rase par a fi imune la chestiile pe care le provoacă.

Jumătate din familiile din România sunt asistate social. Adică trăiesc din ajutorul dat de stat, care nu constă într-o sumă foarte mare, dar puși la grămadă, banii ăia ar face o schimbare vizibilă dacă ar fi investiți în sănătate, educație sau dezvoltare tehnologică. Firește, clasei politice nu-i pasă.

Din același material aflăm că noi, ăștia care muncim și ne plătim dările către stat susținem  5,3 milioane de pensionari, 8 milioane de de asistați social și 1,6 milioane de bugetari (îmi imaginez că și copiii sub 18 ani sunt incluși aici), adică 15 milioane de oameni. Conform recensământului din 2011, România are puțin peste 20 de milioane de locuitori. Adică UN SFERT din populație întreține restul de TREI SFERTURI.

Cum să meargă vreo ceva în condițiile astea?!

Mi-ar plăcea ca asistații sociali să fie puși la muncă pentru banii pe care-i primesc. Bag mâna în foc, peste 80 la sută dintre ei sunt apți pentru a munci într-un fel sau altul. Să ajute la inundații, să facă curat în orașe… nu știu, chestiile astea mici care necesită muncă de doar câteva zile.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.