Realitatea nu e senzațională, șocantă sau bombă deci nu contează

Acum câteva zile cei de la NASA au reușit să trimită un rover- nu mașina aia englezească ci un robot pe roți- pe Marte. A aterizat cu bine, a făcut poze, totul este în grafic până acum.

Sunt surprins că majoritatea nu este deloc impresionantă de lucrul ăsta. Bă, oameni buni, Marte e tocmai la mama dracului, nu e în Spania, nici în Germania, nici în China! De fapt și de drept cea mai mică distanță dintre cele 2 planete este de 54,6 MILIOANE de kilometri. Ca să lansezi ceva în spațiu de pe Pământ nu contează doar distanța până la destinație. Trebuie să iei în calcul și câmpul gravitațional și nu se rezumă totul la gravitația pământului. Da, pelea mea, nu e simplu.

Am urmărit transmisiunile Live a conferințelor de presă a celor care se ocupă cu proiectul Curiosity în fiecare seară până acum. Informațiile sunt mind-blowing și îi invidiez pe jurnaliștii din sală mai ceva ca pe Brian Johnson că nu sunt în locul lor. Ah, Brian Johnson e solistul de la AC/DC, nu impresarul Innei.

Așadar, o armată de oameni cu cap și studii lucrează 16 ore/zi la proiectul ăsta. Și mai fascinant este faptul că au doar mici intervale de comunicare directă cu roverul. Probabil cel mai fascinant aspect constă în pozele surprinse de camerele de pe Curiosity. De fiecare dată am rămas cu gura căscată!

Acum ceva timp ne plângeam că am încetat să visăm dar acum nu suntem deloc impresionați. De ce? Pentru că majoritatea este spălată pe creier să nu citească nimic ce nu conține cuvintele „senzațional”, „exclusiv”, „șoc” sau „bombă”. Oi, bă, oi proaste!

Pro TV care se laudă că fac jurnalism de calitate publică numai pișaturi expirate și mizează pe faptul că teoria conspirației vinde mai bine. Din păcate asta e dezinformare. Chiar m-am uitat astăzi pe National Geographic la un documentar despre SETI- Search for Extraterestrial Inteligence. Pana mea, au ăia o armată de zeci de antene parabolice care cercetează spațiul și nu au găsit nimic până acum pentru că nu avem încă tehnologia necesară sau pentru că extratereștrii sunt prin alte părți ale universului ăsta uriaș. Ăștia de la SETI nu găsesc nimic în spațiu dar Pro TV găsește pe Google că mula mea, poporul are nevoie de asta. Sta-v-ar pulsu și mânca-v-ar țintirimul de jurnaliști bășinoși!

Între timp 9GAG-ul presupun că e plin de glumițe pe treaba asta. O fi mai cul așa… O să devină realitate scenariul din Idiocracy în pelea mea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.