Răpi-ți-aș 5 minute!

Doar ce mi-am prăjit două ouă și trei felii de pâine pe o tablă din inox. Nu am nevoie de toaster, am o tablă pe care o pun peste un ochi de aragaz. Din moment ce a mea cină romantică pe care o servesc în compania lui Adi încă frige, mă gândeam să îți sugerez câteva rânduri de citit. Textul îi aparține lui Mihai Victor Iliescu.

„Prietene,

Ştiu că nu te interesează nimic din ce se întâmplă, eşti prea ocupat să îţi bei berea.

După revoltele alea aş fi zis că te-ai trezit. Dar nu e aşa. Dacă te-ai enervat, ai făcut-o doar pe facebook. Sau poate chiar te-ai dus şi tu acolo în piaţă – ca să ai nişte poze cu instagram să te dai mare cu ele.

E ciudat contrastul dintre isteria din iarnă şi tăcerea de acum. Pari mulţumit cu noul guvern, ca şi când lucrurile pentru care ai protestat atunci s-au rezolvat o dată cu schimbarea de regim.

Pentru că şi tu vad că taci, o să vorbesc eu.

Guvernul Ponta este o revenire sinistră în trecut, în epoca Năstase. Ştiu, nu te interesează, ai bere, ai distracţie. Să îţi amintesc: Năstase este cel care deţinea în proprietate jumătate din ţara mea şi a ta, pe care a transformat-o într-un fel de Mexic. Adică un loc în care ei sunt intangibili, iar noi, ceilalţi, suntem lăsaţi în pace dacă suntem cuminţi. Iar Ponta este omul lui.

La educaţie, exact persoana care s-a luptat cel mai crunt împotriva reformei în educaţie. Reprezentanta mafiei universităţilor particulare, care au interesul ca tu să fii bou, şi cu toate acestea să iei BAC-ul, ca să vii să le dai banii.

La justiţie, care potrivit surselor europene începuse să aibă o fărâmă de independenţă, vine un alt om propulsat în politică de Năstase. Procesul lui Năstase este pe ultima sută de metri şi ghici cum se va termina.

La Sănătate un nimeni. În acelaşi timp Voiculescu spune că Dr. Arafat nu e capabil să conducă ministerul sănătăţii. Dar tu nu te mai enervezi de data asta, ai bere, ai programare la cosmetică, e frumos afară, gata cu prostiile, mergem la mare.

La finanţe Florin Georgescu, care a mai fost ministru de finanţe în guvernul Văcăroiu. Nu ştii cine e Văcăroiu? Cel mai rău guvern de după revoluţie, care a început mexicanizarea ţării. Dar tu atunci te uitai la Sandy Bel.

Mai vrei? Mai e, dar mi-e scârbă şi să mai zic. Te uiţi singur, ai internet pe mac, nu?

Guvernul lui Ponta este la fel de cinstit ca şi mentorul său, inculpatul Năstase Adrian.

Acum aştept să te enervezi şi să spargi ceva. Începe cu berea.”

Eu nu știu cum să reacționez. Tu cum ai reacționat după ce ai citit rândurile de mai sus?

1 thought on “Răpi-ți-aș 5 minute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.