Primăvara arabă

Și uite-așa, exact înainte de culcare, răsfoiam știrile din lume. Căci deh, treaba în România e cam aceeași mereu. Mai încercăm să suspendăm un Băsescu, mai vedem un prof ce violează o fată cuminte și deșteaptă, mai un scandal monden, mai o Monica, mai un Irinel…

„The Arab Spring” – primăvara arabă în traducere, este numele dat unui val de revolte ce a izbucnit în lumea arabă(Asia, din câte știu eu). Majoritatea au fost urâte zău, s-au soldat cu morți, răniți dar și-au atins scopul: detronarea regimului. În seara asta văd că și revoltele din Egipt și-au atins scopul și un oficial MILITAR a declarat că regimul aflat la putere și-a dat demisia. Sincer, dacă regimul ce îți conduce țara nu face decât rele, jos cu el! Deși nu sunt tocmai pro violență. Mă rog, lumea lor, fac ce vor.

Ciudat e că aceste revolte au izbucnit una după alta și că au fost coordonate prin internet. Printre țări se numără Tunisia, Egipt, Libia, Siria, Algeria, Iran, Arabia Saudită și altele de care nu prea s-a auzit. Mai nou, chinezii își pun mari probleme pe treaba asta și au investit 1 miliard de dolari în monitorizarea populației. Bă, ăia erau arabi, voi nu sunteți, calm down! Dar totuși…

Unele dintre țările mai sus menționate au rezerve de petrol, nu? În China două mari firme au fuzionat și au creat ceva asemănător Wall Street-ului dar concentrat sub o singură umbrelă. Nu am auzit de nici una dintre țările enumerate ca fiind mai nou, extrem de tehnologizată; gen 3 cetățeni din 5 dețin un calculator conectat la internet. Credeți că popoarele au de câștigat de pe urma acestor revolte?

Ceva e putred la mijloc. Sau poate revoluționarul anului 2011 știe să folosească Facebook, Twitter și o planificare ca la carte cu KPI și CSF.

Dominația mondială? Nu, nu, ăstea sunt povești…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.