Prețul sclaviei sub P(CR)SD: găleți, șepci și-un kil de făină

Campaniile electorale sunt, cel puțin în tărâmul spurcat binecuvântat de ființa imaginară supremă, momente în care, dacă ești măcar cinci la sută rațional, îți vine să te sinucizi. Evident că nu faci asta, căci ai vise și obiective de îndeplinit, dar scânteia se aprinde.

Referitor la ce s-a întâmplat zilele trecute, cânt Po(a)nta s-a dus ca un falnic urs, împreună cu bunăciunea ministresa de la Harvard, în vizită la versatul marinar și și-a luat-o de încă se cacă fix ca dușu (ipostaze amuzante cu Ponta și Miss Harvard sunt aici și aici), gândiți-vă că oamenii lui, peste doar câteva luni, iar vor împărți o găleată, o șapcă, un pix, o brichetă și-un kil de făină ca să le cumpere voturile amărâților de la țară… și a idioților emancipați de la oraș( în esență, tot țărani care au emigrat de la coada vacii, în anii ’60-’70 către fabricile și uzinele comuniste de la oraș).

Am boldat „amărâților” mai sus pentru că, dacă stau bine să mă gândesc, bunicii mei, dintr-un cătun din județul Olt, au pensii care însumate abia dacă depășesc 500 de lei și nu i-am auzit să se plângă că nu au ce mânca sau că nu le ajung banii. Mai mult de-atât, când mama se hotărăște să le facă o vizită (sunt vreo 600 de kilometri de la Galați până acolo), o mai și ajută cu niște bani de drum!

Țineți minte bine mecla lui Viorel. Eu bag mâna în foc, el o să ne chinuie extraordinar de mult în următorii cinci ani. Poate nu realizați, dar chiar dacă ne-am duce la vot și am pune ștampila pe o alegere bună, rațională și argumentată, tot nu avem vreo șansă de-a face o diferență sesizabilă. În România, nu tinerii sunt cei care-și decid soarta, ci pensionarii.

Vorba aia: „Winter is coming” și-o să fie tare greu!

Sursa foto: Atei și Agnostici Români

1 thought on “Prețul sclaviei sub P(CR)SD: găleți, șepci și-un kil de făină

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.