Poveste cu un om

Trebuie să recunosc faptul că nu-mi aparține idee și voi da toate drepturile mamei mele. Astăzi, după ce m-am întors de la muncă- 5 ore de curățat gheața din parcarea McDonalds Galați- mama mi-a atras atenția asupra unei povești ce avea legătură cu protestele.

Vizualizați clipul ăsta.

Sincer să fiu, omul ăsta e de apreciat! Să crești în orfelinat și să reușești să muncești cinstit e mare lucru(zic eu). Ceea ce nu înțeleg este de ce a făcut alegerea să dea cu piciorul la tot ce a realizat- să ai un job e ceva, având în vederea background-ul său- și să se alăture gloatei de oi.

Spre sfârșitul clipului am aflat că tipul mai are doar 2 săptămâni de stat cu chirie- e clar, fără job, nu are bani să-și achite chiria- și că românii au inimă mare. Bine, pa! Au fost peste o mie de oameni acolo și poate 100 dintre ei l-au văzut. Din moment ce majoritatea românilor se laudă că au o inimă mare, de ce nu au dat fiecare câte un leu pentru chiria tipului?!

Bun, îl apreciezi, gestul lui e lăudabil(deși, personal, îl consider puțin stupid) dar dovedește că vrei să îl susții! Dă-i frate un leu, doi. De ar face 100 de oameni chestia asta și-ar plăti băiatul chiria, nu? Din păcate românii nu sunt așa…

Eu chiar i-aș da tipului câțiva lei din puținul meu pentru că e clar că el nu e acolo ca să cearșească. Tu, ai face asta? Dacă da, de ce? Și dacă nu, de ce nu?

1 thought on “Poveste cu un om

 1. seashell says:

  Si luna viitoare ce ar face? Poate rezolvi problema pe moment,insa nu cred ca scopul lui e acela de a “cersi”. Si de unde sa dea restul bani,daca tot scopul acestor proteste e de a avea bani.Oamenii acestia nu protesteaza pentru a li se da de pomana,ci pentru ca noi toti sa avem o viata mai buna pe viitor. Sa spunem prin absurd ca i s-ar da bani,insa in ziua urmatoare vine altul cu o poveste asemanatoare care,la fel ca acesta nu vine sa cerseasca.Ai da bani si in ziua urmatoare?!
  Daca stai bine sa te gandesti e gresit ce spui tu pentru ca intr-un final nu ai ajuta pe nimeni,pentru ca intr-un final ,tot sarac ramane.
  Sincer,cred ca hotararea lui de a sta in frig si a protesta este mai mult pentru a-si spune si el povestea ca toti ceilalti. Da,ai dreptate e stupid gestul,insa cred ca multi s-au saturat sa bage bani in buzunarele parlamentarilor si in schimb sa nu aiba nici macar un acoperis deasupra capului.(ex. Tipul din clip) Deci,ca sa-ti raspund la intrebare: nu i-as da bani pentru ca ,in primul rand s-ar simti jignit de gest(nu a venit acolo pentru pomana) si apoi nu l-as ajuta cu nimic pentru ca luna viitoare ar fi in aceeasi situatie deoarece atata timp cat cei care sunt la putere nu dau doi bani pe popor ci doar isi vad de interesele proprii vor fi mii si mii de cazuri ca acesta.
  Succes in continuare cu blog-ul!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.