Uniţi, vă câcaţi pe voi. Cu şi fără haştag

După cum bine ştiţi, democraţia din România s-o bucurat de o victorie frumoasă pe 16 noiembrie. Cu alte cuvinte, majoritatea gânditoare a României a demonstrat că deţine puterea în ţară. În oarecare măsură, fireşte.
Klaus Iohannis este următorul preşedinte al României, dar de ce să se oprească aici lucrurile?!

După treaba cu “mă piş pe el de vot” s-o făcut ceva vâlvă. Înainte de asta, mai fu o treabă când grupul elitist purtător de diez (#uniţisalvăm) îşi sfătuia adepţii să nu iasă la vot – nu mai ţin minte bine, dar cred că era în primăvară, la europarlamentare.

Acum, că victoria de duminică şi halul în care au fost organizate alegerile în diaspora le-a dat încă un motiv de-a ieşi în stradă, oamenii sunt într-un fel de “killing spree”/ “somebody stop me!”. Vor demisii şi-alte chestii. Nu am cum să spun că sunt de-acord cu ei. Parcă le lipseşte o parte din creier.

După ce Ponta şi-a luat un mumu gigantic, oamenii ăştia uniţi vor să-i dea încă unu: “Ponta, demisia!”. Bineînţeles, asta înseamnă demisia întregului guvern. Lăsând la o parte faptul că PSD, UNPR şi care-or mai fi pe-acolo au o majoritate zdobitoare – iar ACL nu are nicio şansă de-a forma un alt guvern – aş vrea să le înţeleg raţionamentul. Şi nu pot!

Dacă Ponta şi ai lui pleacă de la guvernare, vor scăpa basma curată. Practic, au aruncat cu banii noştri în dreapta şi în stânga în campania electorală, au dat măsuri de căcat şi-acum să plece? Băbăieţ, nu mai fumaţ! Cumva, ideile astea vin de undeva de la nişte oameni politici care vor fix asta – să scape basma curată? Nu, nu, nu, nu! Oamenii cu haştag în faţă nu ar face aşa ceva!

Nu l-am apreciat o secundă pe Ponta, dar atitudinea lui de după alegeri pare ok. A spus că rămâne premier şi că va face treabă bună. Şi fix aşa ar trebui să stea lucrurile. A futut treaba? A futut-o. Eh, păi are timp până în 2016 să o repare, iar apoi îl putem da frumos afară. Şi Ponta nu e prost, ştie că asta e singura şansă ca PSD-ul să mai pupe niţică putere – să demonstreze acum că ei chiar sunt puşi pe treabă.

Ce s-ar întâmpla dacă Ponta şi ai lui ar pleca acum de la guvernare? Păi oricine vine în locul lor se va plânge că asta au moştenit şi că nu pot face nimic. Şi iar nu mai ştii pe cine să dai vina şi pe cine să tragi la răspundere. Neavând pe cine să dai vina, o arunci în cârca – fix aşa va fi! – “noului Băsescu” Klaus Iohannis. Latrina 3 şi România TV abia aşteaptă! Ah, o ultimă chestie, îl vreţi pe Blaga premier, băbăieţ?!

Da, ştiu, o să primesc remarci d-alea cu “ce proastă-i mă-ta!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.