Podul peste Dunăre şi gheaţa

Joi m-am trezit cu ceva mâţă care a fost argint viu toată noaptea şi nişte ştiri interesante.

Am visat tot felul de tâmpenii, dar apogeul fu un concurs de camioane care se ciocneau frontal (şoferii rămâneau în cabină), timp în care o mamă beţivă îşi viola fetiţa de 3-4 ani, iar eu nu reuşeam să filmez.

Trecând la lucruri interesante, se pare că România vrea să facă investiţii în valoare de peste 62 de miliarde de euro, bani ceruţi drept finanţare de la UE. Printre proiecte se află autostrăzi, dar, cel mai important, pod peste Dunăre între Galaţi şi Brăila, cu studiu de fezabilitate realizat deja. O goangă, fireşte. România vrea să facă multe, la fel şi eu, dar asta nu înseamnă că se va şi întâmpla. Proiectul va costa aproape 500 de milioane de euro, din care Galaţi şi Brăila cred că pot contribui cu câte 1 meleon de euro de căciulă (LEL, mă îndoiesc).

Când eram mic, un vecin din Micro 40 se tot lăuda cu povestea lu’ bunică-su care îi spusese că în timpul Războiului Mondial, o îngheţat Dunărea la Galaţi atât de tare încât armata trecea cu tancurile peste. Şi acum cred că e puţin probabil să fie adevărat, dar nu m-am obosit niciodată să verific.

Dar, unind cele două idei, mă întreb dacă nu ar fi mai plauzibil ca podul peste Dunăre pe care vor să-l construiască mai marii României să fie de gheaţă. Şi-aşa ambele judeţe sunt pe lista albă a lui dumnezeu, iar Casio poate face oricând o minune, să fie doar iarnă în zona unde se doreşte podul.

Gheaţa e impresionantă!

1 thought on “Podul peste Dunăre şi gheaţa

  1. Lucaci Levin Andrei says:

    Partea trista este ca ei construiesc pod dar nici o autostrada nu se apropie de zona noastra. Toate ocolesc zona ( din hartile care au aparut pana acum) si am impresia ca podul nu o sa mai fie o investitie “buna” si nu o sa il mai faca.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.