Tunelul lui Marius Stan şi podul brăilenilor

În urmă cu ceva timp, primarul Galaţiului, Marius Stan, anunţa cu surle şi trâmbiţe cel mai mare S.F. de care s-a auzit în partea asta a României: tunel pe sub Dunăre. Nu ştiu dacă a existat vreun om care-l să-l creadă în toată ţara… Cu toate astea, lucrurile au mers mai departe şi s-au organizat licitaţii pentru studii de prefezabilitate.

Un lucru e sigur, Galaţiul a rămas izolat de restul ţării, iar situaţia de pe piaţa muncii pare să indice o nouă Valea Jiului… de data asta pe Dunăre. Un semnal foarte clar că tunelul S.F. al lui Marius Stan nu va fi construit în veci a fost dat anul trecut, când Yazaki a decis să investească la Brăila, nu la Galaţi.

Sâmbătă, “Obiectiv Vocea Brăilei” scrie că “Podul peste Dunăre de la Brăila a învins tunelul gălăţenilor”. Se pare că vineri au avut loc nişte discuţii pe la Bucureşti în urma cărora corăbiile lui Marius Stan s-au scufundat ca nişte borduri frumoase, vopsite în alb şi roşu, cu tot cu nişte bani la bord.

Interesant este de urmărit când se anunţă începerea lucrărilor: la anul. În 2016, ca prin minune, are loc şi campania electorală. Altă chestie interesantă constă în reacţia brăilenilor, care nu cred în această investiţie.

Desigur, fie că ştiţi sau nu, există oameni care se opun construirii unui tunelu sau a unui pod – cei care conduc afacerea cu bacurile – şi sunt prezenţi şi la Galaţi, şi la Brăila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.