Plici și pârț!

Probabil ați realizat faptul că am fost voluntar la un moment dat în viața asta și că sunt mega recunoscător că am făcut alegerea aceea atunci. Prieteni perfecți, amintiri multe și mai presus de toate, AIESEC-ul mi-a deschis ochii…

În perioada în care eram membru în forță și făceam de toate cele, mă enerva o chestie spusă de cei ce nu gustaseră din dulceața organizației: „Voi, ăia care sunteți sectanți și tot ce faceți este să beți și să faceți sex?!”. Nu vreau să comentez pe tema afirmației pentru că nu e absolut deloc relevant, ideea la care vreau să ajung e alta.

Doar ce am terminat de citit un… Aș vrea să-l numesc articol dar e mult prea PRO-fund pentru mine ca să-l pot înțelege la „adevărata lui valoare”. În fine, poate fi găsit aici și sincer vă sugerez să-l parcurgeți căci e scurt, mai ales dacă ați fost la un moment dat voluntar.

După cum spuneam, mi-e greu să înțeleg mesajul transmis de rândurile în cauză. Spun asta pentru că eu percep doar câteva lucruri foarte simple despre voluntariat din chestia aia:
1.Voluntariatul e fun. Da, nu pot să nu fiu de acord! Trebuie să fie fun pentru că altfel nu ar fi frumos.
2.Voluntariatul înseamnă glume și teambuilding-uri. Da, sunt și astea o parte foarte imporantă deși intră tot la partea de fun, deci punctul 1.
3.Inside jokes – când nu mai ești voluntar treaba asta nu mai e valabilă. Dacă ești la bere cu 10 oameni ce-ți sunt colegi de facultate, colegi de muncă, prieteni de cartier și un coleg voluntar, în momentul în care tu faci o glumă pe care doar voi doi o înțelegeți, ești un măgar/măgăriță.

Bă, oi fi eu brontozaur dar pe vremea mea noi chiar lucram din greu. Evident, nu insinuez că lucrul ăsta nu se mai face în momentul de față. Când cineva care nu era în AIESEC mă întreba ce fac eu acolo, păi promovam training-urile, oportunitățile, proiectele, vânzările, oamenii tari și abia apoi aduceam vorba de conferințe și fun. Voluntarii ar trebui să fie o elită de tineri(asta și sunt de fapt) caracterizați drept creativi, proactivi, serioși(gen profesionalism) și cu inițiativă și nu ar trebui să fie asociați doar cu distracția, băutura și sexul.

Vorba aia, i am just saying…

4 thoughts on “Plici și pârț!

 1. Adi says:

  ines :

  N-a fost intenția mea asta. Sper că n-a mai înțeles și altcineva același lucru :) .

  E foarte probabil dar reacțiile diferă de la om la om,

  Răspunde
 2. ines says:

  N-a fost intenția mea asta. Sper că n-a mai înțeles și altcineva același lucru :).

  Răspunde
 3. Adi says:

  Nu pot spune că nu am fost de acord cu tine pentru că știu despre ce vorbești. În schimb, mie mi se pare că nu ai promovat în sensul pozitiv voluntariatul, doar atât…

  Dar, mnoh, e posibil să fii perceput eu greșit mesajul tău.

  Răspunde
 4. ines says:

  Nu am înțeles dacă ai fost sau nu de acord cu mine :).

  Sunt foarte foarte foarte multe de povestit despre voluntariat și cred că nu mi-ar ajunge un blog întreg pentru asta și știu că într-un articol scurt de tot nu poți să spui decât ceva infim, dar articolul meu a plecat de la observațiile mele asupra oamenilor de care sunt înconjurată; există anumiți oameni care se vede de la o poștă că nu au făcut vreodată voluntariat și există anumite „indicii” ale acestui aspect. Iar pe unele dintre ele le-am expus în articolul respectiv.

  P.S. Mă refer la oamenii care, între timp, au crescut „mari”, dar care nu au avut norocul să fie formați în cadrul unui ONG.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.