Ziua în care Universul a vrut să mi-o tragă

Paradoxal sau nu, ziua în care Universul a vrut să mi-o tragă a început cu o seară înainte: joi. Dacă aş fi fost credincios, aş fi putut spune că “şi-a bădat dracu’ coada”. Din fericire, Excalibur mi-a dat putere şi-am răzbit.

Joi seară. Pică netu’ fără să dau vreo dumă. Dau trei reboot-uri la router şi-apoi un mic reset. Setez iarăşi treburile, primesc net două minute şi-apoi iar mumu. Rai a dreacu’ de gadget, să vezi ce firmware îţi trag în meclă!

Şi i-am dat de l-am julit. Nu-şi mai revenea deloc! Se făcuse târziu şi ASUS-ul refuza să revină la viaţă. Mi-am băgat picioarele şi-am sărit în pat, adormind undeva pe la 1,30. La 6,30 a sunat ceasul şi mă simţeam de parcă eram o porţiune de drum forestier pentru camioane and shit: mâlos.

Net din părţi, chef din părţi, energie ciuciu. Am băut repede o cafea, făcut curat la mâţă – o stat lângă mine şi m-a admirat. când am terminat s-o dus şi s-o câcat fix în faţa ochilor mei – m-am spălat şi-am plecat la muncă. Îmi trebuia router nou. Găsit, rezervat în magazin. Am mers la şedinţa de dimineaţă şi-apoi m-am uitat iarăşi după aspirator. Ka-boom! Găsit, dat comandă.

Pe la vreo 12,00 o început ninsoarea. Şi-a tot nins. Şi eram ferm convins că ăsta e un semn. Primesc telefon de la magazinul de la care am comandat aspiratorul “Dacă vi-l expediez prin curier, din cauza vremii de afară, s-ar putea să ajungă la dumneavoastră abia săptămâna viitoare. Dacă aveţi nevoie de el mai repede şi aveţi cum, mergeţi la Shopping City şi ridicaţi-l din magazin”. Mi-a plăcut abordarea, chiar o apreciez. Buba e că ninsoarea nu se oprea neam şi ştiam că asta nu-i a bună.

5,30 dup-amiaza. Nu mai reuşeam să termin treaba. Pe Facebook, şoferii se plângeau de accidente şi de felul groaznic în care se desfăşoară traficul. Aideplm! Cu chiu, cu vai, am reuşit să mă car pe la 6,15. Mers la ai mei, mâncat o felie de salam cu pâine, băut un pahar de vin şi chişc-o după aspirator. Prin ninsoare, fireşte, cu adidaşi în picioare, rucsac în spate şi sacoşa cu ghete şi routerul nou.

Ajung la mall-ul din Galaţi. Aideplm! Uitasem că Serbările Galaţiului se ţin acolo. Hoarda era în faţa mea, a trebuit să ocolesc. Parcarea plină, ninsoare enervantă, fix din faţă. Intru, îmi curg mucii… yum! sărat. Ajung în magazin, ridic aspiratorul şi mă pregătesc de adevărata futere: cară-l până acasă.

Şi lucrurile păreau simple: ies afară, mă sui în maxi taxi, fac turul oraşului şi gata; măcar nu mă ninge, şed blând. Şi Universul o spus “Suge-o, Adi!”.

Ies în parcare, era un trafic de parcă cea mai aglomerată arteră din Bucureşti fu teleportată acolo. Mă uit după maxi-taxi. Erau la fel de multe ca numărul de melodii necomerciale care au cântat toată noaptea: zero. Mă duc la un Fănel, agent de pază. “Mai vin maxi-taxiştii încoa’?”, zic eu. “Nu, nu cred că mai vin. E poliţia acolo – îmi arată într-o direcţie în care oricum se puteau distinge doar vreo 10-15 metri – şi nu cred că-i mai lasă.”, zice el.

Aideplm! Şi dă-i şi mergi cu rucsac în spate, sacoşa cu ghete şi router într-o mână şi aspiratorul în două mâini.

Ajung în staţie, aştept juma’ de oră, vine autobuzul. Ajung în faţa scării blocului, cheile erau în hăul rucsacului. Lasă totul jos, dă geanta din spate, caută cheia. Apucă totul din nou şi chinuie-te să deschizi uşa şi s-o ţii deschisă. Urc până la etajul cinci gâfâind ca un obez după trei minute de alergare sau 30 de secunde de sex.

S-a terminat. Ţurai!

Deschid aspiratorul să-l inspectez. Fainoşag, mi-s mândru, e frumos.

Unde e potenţiometrul? Cum reglez puterea? Iau manualul, citesc tot. Fix pula.

Adi, idiotule, boule! Ai luat un aspirator la care nu poţi regla puterea.

Şi-l auzeam pe Univers cum se încheia la şliţ, mândru şi fericit, în timp ce eu îmi ştergeam mucii de la nas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.