Pen’ că trăiesc în România

Postul ăsta va conține mai multe subiecte. Nu mi se par destul de importante pentru a le trata separat și nici nu prea am chef să le tratez separat. Voi vorbi nițel despre Facebook și prostia ce îl acaparează, despre niște probleme cu care vă confruntați și voi și despre educație.

Iarna e frig pentru că nu e ca vara. Tot iarna se consumă curent mult, gaze la greu și e musai să ne încălzim pentru că e frig. Că așa e iarna. Probabil nu toți dintre voi au centrale de apartament sau bloc. Nici eu nu am, apartamentul se încălzește cu ce dau ăștia pe țeavă. Iarna asta fu friguroasă și a nins mult și mno, a trebuit să ne încălzim. Din moment ce e e grele cu banii economie se face la toate capitolele. În martie fu mai bine și nu am mai dat drumul la nici un calorifer în casă, consum zero. Vine întreținerea, costuri de încălzire: 150 de lei. Cum #$#%?! Mă duc la asociație, iau foaia venită de la cei de la ISTA care contorizează căldura și mă uit pe ea. Am 8 calorifere în casă. Măi să fie! Mă îmbrac și plec la sediul lor. Ajung acolo, sunt tratat cu respect și mi se explică ce și cum. Concluzia: izolați-vă țevile de căldură care trec prin apartament, chiar dacă sunteți debranșați, pentru că în cazul meu doar țevile alea care nu dau căldură nici cât o beșină sub plapumă au costat 150 de lei/ lună. România…

Din moment ce a murit hi5, toată prostimea fudulă a emigrat pe Facebook pentru că face senzație. Mă întreb cât de bine se simt părinții unor astfel de odrasle. Sincer să fiu mă îndoiesc de faptul că ei știu ce plod prost au în casă. Dacă facem economie și atunci când comunicăm pentru că suntem prea comozi, probabil ar fi bine să ne dăm shutdown definitiv și să ne întoarcem la comunicarea prin țipete și la vânatul cu bâte, ghioage și pietroaie. Ni copil prost:

În urmă cu ceva timp scriam despre niște tipi care au găsit o modalitate a pune întreaga planetă la lucru pentru a îndeplini un scop genial: digitalizarea cărților. Tot în articolul respectiv scriam despre o modalitate dezvoltată de ei pentru a învăța mai ușor o limbă străină. De fapt și de drept, procesul poartă numele de „learn by doing”. Practic, în timp ce tu înveți limba respectivă, traduci pagini web. S-a lansat, am primit invitație și acum mă gândesc ce limbă să aleg. Sugestii?

O chicat guvernul ieri. Fu o mică revoluție la nivel înalt orchestrată de o gloată la fel de lipsită de minte ca cea de acum câteva luni de la București. Au schimbat conducerea, maimuțoiul de Ponta e premier acum. Să vedem cum o să facă căcatul praf! O altă urmare ar fi și schimbarea miniștrilor, inclusiv a ministrului educației, cred. Veste bună, poate. Poate ăștia de clasa a 12-a scapă de admiterea infernală și ăștia din ultimul an de facultate scapă de testul vieții. În cazul celor din urmă pare a fi un lucru bun, în cazul liceenilor cred opusul. Timpul(pentru politicieni, din partea mea, bancul cu timpul să fie!) va spune ce se va alege de țara asta. Aseară mă gândeam că ar fi mai bine să dispărem ca stat și să fim asimilați de o altă țară… Japonia sau Suedia. Numa zic…

Week-end prelungit, vreme bună tare. Have fun și pentru cei care sunt pe litoral acum: pozați marea din toate pozițiile și puneți totul pe Facebook!(sarcasm)

Sursa foto: duckdown.blogspot.com

1 thought on “Pen’ că trăiesc în România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.