Păreri şi iar păreri despre tragedia din Colectiv. Mi-a ajuns!

Bilanţul tragediei din Club Colectiv a ajuns la 31 de morţi. Multe persoane încă sunt în stare gravă şi nu se ştie câţi vor scăpa cu viaţă, cu toate că viaţa lor nu va mai fi niciodată la fel.

Nu am fost acolo, nu am niciun prieten extrem de apropiat care a fost acolo, nici rude. Nu am de ce să spun că simt aceeaşi durere ca mulţi alţii şi, sincer, cred că ar fi cazul să se lase lucrurile liniştite.

Sigur, sunt afectat şi recunosc – lacrimi mi-au dat. Dacă locuiam în Bucureşti aş fi fost în Club Colectiv, la concertul “Goodbye to Gravity”. Da, m-a marcat, nu am cuvinte, nu pot nici măcar să-mi imaginez prin ce trec părinţii, rudele şi prietenii celor decedaţi sau răniţi, aflaţi în stare gravă.

Nu fac mişto-uri de situaţie şi nu tolerez sub nicio formă caterinca de neam prost vizavi de tragedia din Club Colectiv.

E normal ca o ţară întreagă să vorbească despre asta. E clar că se va vorbi despre asta multă vreme de acum încolo. Iarăşi, e absolut normal ca fiecare să aibă câte-o părere despre asta – mai mult sau mai puţin avizată, ancorată în realitate sau pur şi simplu demnă de teoria conspiraţiei (vezi mizeria cu “Oprea a fost în spatele tragediei din Club Colectiv”).

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1012847472102201&set=a.106056109448013.27048.100001308735735&type=3&permPage=1

Am văzut “jurnalişti” care au făcut gafe de căcat folosind sintagma “cânta melodia “Ziua în care vom muri”, deşi habar n-aveau despre ce e vorba în piesă. Aceeaşi “jurnalişti” de căcat – da, spre voi mă uit “Ştiri din Galaţi” – au folosit pentru a atrage trafic poze cu oamenii arşi din Club Colectiv.

Mizerie, multă, multă mizerie. Durere, valuri de durere. Compasiune.

Dar cel mai prezent element în toată situaţia asta a fost ipocrizia. Peste tot am văzut-o: milioane de poze negre, milioane de share-uri cu articole care îndemnau la acţiuni în offline.

Cum s-au concretizat? Simplu: 1% dintre cei care se băteau cu pumnul în piept pe Facebook şi-au mişcat târtiţa către o acţiune concretă în offline, cel puţin aşa fu în Galaţi. Ştiu că în Bucureşti lucrurile au stat diferit, la fel şi în alte oraşe civilizate.

Gata!

Totul e plin de tragedia din Club Colectiv. Chiar am văzut cereri de la rudele celor morţi, cu rugămintea să fie lăsaţi în pace. E o anchetă în desfăşurare, dar până nu se finalizează nu prea mai sunt concluzii de tras. Dacă ne place să spunem că suntem civilizaţi, trebuie să lăsăm legea să-şi spună cuvântul.

Da, am prieteni care zilele astea postează poze cu zâmbete, party-uri, din diferite locuri din România sau din lume. E absolut normal, nu mă deranjează. Unele cluburi, chiar şi din Galaţi, nu şi-au suspendat petrecerile programate, pentru că – ghici ce? – nu pe toată lumea a afectat la fel de mult tragedia din Club Colectiv.

Personal, mi se pare absolut normal. S-a întâmplat – puteam fi eu, frati-miu, prietena, tu sau prietenii tăi. Cauzele au fost multiple, ancheta va trage concluziile.

Viaţa continuă. Cu durere sau fără, mie-mi ajunge. De n-aş avea jobul pe care-l am în prezent, m-aş izola toată săptămâna de internet şi televizor. Cel mai tare mă enervează scrisorile deschise, zău…

Foto: “viaţa merge mai departe” via Shutterstock

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.