Paranoia zilei

Pentru a clarifica niște chestii, jobul meu implică administrarea unui site care înregistrează un trafic mare spre foarte mare pentru publicul țintă pe care-l are. Bun, amu, că se știe chestia asta, să trecem la paranoia!

Site-ul are contract cu RDS-RCS pentru țeava de internet (în linii mari). Se pare că RDS-RCS vor monopol pe piața de IP. Lucru care reiese din faptul că după ce UPC a lansat abonamentul cu țeavă de 200 mbps, RDS a venit și le-a dat cubata cu abonamentele de 1 gbps. Un fel de „tu mnie n-ai și să-mi fași, tu mnie mi-o suji!”.

Încă o tactică în sensul ăsta (și una destul de bună, recunosc) este de a recstricționa accesul către anumite site-uri intens vizitate care își iau țeava de internet de la ei. Practic, RDS a decis în cazul acelor site-uri să permită accesul doar propriilor utilizatori. Nu ai net de la RDS, nu accesezi. Simplu.

E adevărat că în Galați majoritatea userilor de internet au abonamente de la RDS, dar sunt mulți care au optat pentru alți provideri din varii motive.

Paranoia numărul 2

Cum ar fi ca din cauza unui material care a născut destul de multă controversă (gen ăsta, CLICK) să se facă presiuni și să se pună bețe în roate? Da, știu că 2000 de vizualizări nu e tocmai definiția controversei, dar din surse sigure vă spun că subiectul ăla s-a discutat intens și în alte cercuri. Nu mi se pare o chestie chiar atât de absurdă, totuși, vorbim despre furnizori de energie electrică, persoane care dețin putere destul de mare.

E frumos așa? Jos ACTA! Muie Băselu, Ponta și Hâncu!

Gata. Mă duc să dau cu aspiratorul.

4 thoughts on “Paranoia zilei

    1. Liz says:

      cum sa faca asa ceva?! avai. 🙂 ei stiu ca e ilegal. nu conteaza, asa facem. da-i inainte. e Romania. nu patim nimic. gen.

      Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.