Orașul pentru sufletul meu

Acest articol este un răspuns la leapșa pornită de Raluca pe Blogul Pro-Evoluție.

Nu mi-e greu să vorbesc despre orașul cu pricina deși nu l-am vizitat niciodată. Nu e din România deși nu îmi doresc foarte mult să plec din țară. Căcat, am două orașe numai bune pentru al meu suflețel!

Primul este, fără doar și poate, București. Asta din câteva motive simple și relevante. Unu la mână și cel mai important, 70% dintre prietenii mei adevărați sunt acolo. Apoi ar mai fi aglomerația și agitația aia de dimineață de la metrou îmbinată cu momentele când o intersecție este pur și simplu blocată de o droaie de mașini. Mai menționez și zecile de evenimente, concerte și lucruri fun, interesante sau educative pe care le poți face în week-end. Ar mai fi și oportunitățile de carieră pe care ți le oferă orașul, ONG-urile care sunt cu zecile și nu în ultimă instanță, parcurile. Bă, ador să stau întins pe iarbă și să observ cum oamenii trec pe lângă! Îmi dă sentimentul ăla stupid dar extrem de plăcut că pot opri timpul în loc.

În al doilea rând, în orașul perfect pentru sufletul meu voi ajunge să locuiesc abia în momentul în care visul îmi devine realitate(adică peste vreo 5-10 ani) și ca prin coincidență, poartă același nume ca cel al Ralucăi: Londra! Ehe, fato, o să bem cafele în cafenele d-alea old school și-o să ne plimbăm pe străduțe d-alea miiiici! Glumesc. Spun Londra pentru că de când am început să gândesc mi-a plăcut limba engleză. Spun Londra pentru că acolo simt că e de mine. Spun Londra pentru că sunt curios cum arată galeriile în care Guy Fawkes a plantat, în urmă cu mulți ani, tone de explozibil în încercarea de a arunca în aer clădirea parlamentului. Spun Londra pentru că vreau să simt adrenalina unui mosh-pitt dintr-un club d-ăla micuț cum doar la ei găsești. Spun Londra pentru că de acolo îmi va fi mult mai ușor să ajung până în Dubai să beau ceva bun cu Marlena. Spun Londra pentru că simt că e orașul perfect pentru sufletul meu și dacă simt asta, e clar că e adevărat!

Propun să extindem treaba asta pentru că e plăcută. Așadar, voi ce oraș perfect pentru a vostru suflet aveți? Puteți răspunde aici, pe facebook sau pe blogul vostru personal.

1 thought on “Orașul pentru sufletul meu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.