OMG!

Creatorul sau mama natură?

Nu voi începe direct spunând că nu există așa ceva(o voi face puțin mai jos) pentru că nu m-ați crede deși e paradoxal – voi, cei care credeți, nu credeți.
Nu mă voi bate cu pumnii în piept spunând că mi-a ieșit o bubă în forma de „S”(de la Superman) și nu voi susține că nu am fost și eu, la rândul meu, îndoctrinat. Nu voi spune că e rău sau greșit să fiți milostivi, credincionși, dis de dimineață la biserică ci doar că e o pierdere de timp.

Să o luăm cu începutul. Biblia, cartea sfântă, cuvântul domnului(și alte mumbo-jumbo d-astea) a fost scrisă de oameni. „Da, dar erau sfinți, dumnezeu le-a dat un har!” – hai să fim serioși! Dacă voi vă puneți toată încrederea și vă ghidați după niște lucruri scrise acum mii de ani care au suferit de-a lungul timpului sute, poate chiar mii de modificări… Nasol! In fiecare religie există câte o carte „sfântă” ce conține regulile date de „cel de sus”, reguli care trebuie respectate pentru a asigura o viața de după moarte… Fericită, cred. E okay, vă găsiți fericirea DUPĂ moarte.
Luând toate celelalte zeități supreme cunoscute omenirii, se pot remarca asemănări. Oare de ce? Simplu! Pentru că au fost inventate de oameni și pentru că toate se referă la diferite fenomene din natură sau astrologie. Chiar vă invit să vizionați prima parte din documentarul intitulat „Zeitgeist” pentru că oferă argumente mult mai relevante referitoare la toată treaba asta.

Ar trebui să aruncăm o privire înapoi în timp și să vedem cu ce lucruri a fost asociat dumnezeu. Războaie(„În numele domnului, îți tai capul!”), epidemii(„Oh, doamne, cu ce am greșit?”), cuceriri abuzive(„În numele domnului și a regelui x, declar acest pământ bla-bla!”), etc. Dacă stăm să ne gândim logic, în numele lui dumnezeu s-au făcut cele mai multe crime. „Ba nu! Dacă te omoară altcineva, îți ia păcatele și te duci în rai, unde totul e verde, căprile zboară și fecioare nud cântă la vioară!”. Păi cum vine asta? Dacă omori „în numele domnului” nu e păcat, că e în numele domnului. Deci… Mie-mi dă cu virgulă.

Revenind la prezent. Am avut o perioadă când am crezut că dacă îmi încep fiecare zi cu semnul crucii și veșnicul „doamne-ajută!” voi avea cea mai bună zi. Evident, eram mic și prost. Mai apoi am realizat că nu depinde de nimeni altcineva, în afară de mine, rezultatul unei zile. Obișnuiam să mă rog când simțeam că nu mai pot face față problemelor ca mai apoi să mă ridic și să încep să rezolv fiecare problemă în parte. „Păi dumnezeu ți-a dat puterea să faci asta!” Hai să fim serioși! Eu am avut puterea să îmi rezolv problemele, o aveam și când mă rugam doar că nu conștientizam asta. „Păi dumnezeu e în tine, în mine și în noi toți!” Nu! E totul o invenție proastă cu care am fost îndoctrinați de la naștere, la fel ca cei dinaintea noastră, la fel ca cei dinaintea lor și-așa mai departe.

Banii. Dumnezeu e atotputernic, atotștiutor, atotvăzător și-așa mai departe. Dumnezeu ne iubește dar are nevoie de bani pentru acest lucru. Nu dai bani la biserică?! Hop, dumnezeu nu te mai iubește! Mă întreb de ce preoții sunt bogați… Oare dumnezeu are un cont „gold” din care transferă lună de lună salariul sutelor de mii de preoți?
Pământul a fost creat în 7 zile. Apoi, domnul, a creat omul după chipul și asemănarea lui. Dinozaurii când au fost creați? Voi credeți că un om poate face față unui monstru de 7 metri înălțime cu dinții cât un craniu?! Dacă domnul a creat omul, înaintea celorlalte vietăți, credeți că omul a supraviețuit cataclismului care a șters de pe fața pământului toate vietățile evoluate? Mă rog… Să rămânem la subiect.

Fiecare face alegerile proprii în viață, ghidându-se după ce crede că e normal. Dar acum este momentul să luați marea decizie- cu domnul sau cu încredere în sine? Gândiți-vă că pe măsură ce îmbătrâniți o să vă fie din ce în ce mai greu să faceți schimbări la propria persoană. Încercați să aflați de pe acum ce e adevărat și ce e inventat pentru a evita conștientizarea acestui lucru după ce pasați „învățăturile sfinte” copiilor voștri. E o pierdere de timp, voi sunteți stăpânii destinului vostru, voi faceți lucrurile să se întâmple!

Dumnezeu, respectiv religia, rămâne cea mai genială invenție semnată de om. Generează bani, dă motive superficiale izbucnirii războaielor, îndoctrinează și supune națiuni. Pentru cei care în momentul de față cred cu tărie în dumnezeu: nu sunt împotriva voastră! Doar mi-e milă de voi, vă pierdeți timpul cu rugăciuni și mersul la biserică când adevărata putere „divină” este în voi.

Stop praying and start doing! I am not an atheist, i believe in ME!

Care este punctul vostru de vedere? Credeți în dumnezeu? De ce?

6 thoughts on “OMG!

 1. Andreea. says:

  Asta e deja altceva. Nu cred in toate “religiile” astea micute care au aparut intr-un timp atat de scurt si poarta tot felul de denumiri, indivizi imbracati in costum care se plimba cu carticele in mana pe strada si-ti mai bat si la usa din cand in cand si care incearca sa te convinga ca cel mai imporatnt lucru pe lumea asta e Dumnezeul lor.

  Mi se pare ok sa crezi si sa te rogi pentru sufletelul tau, dar sa tii asta pentru tine, fara prea mult tam tam si pumni in piept, fara afirmatii ce nu-si au rostul.
  Dar oricum ar fi, tot ce faci cat traiesti depinde de tine in primul rand si-apoi de…restul.

  Răspunde
 2. Adi says:

  Intr-adevăr, Andreea, fiecare își ia deciziile bazându-se pe argumente proprii. Dar unele chestii care se întâmplă din cauza acestei doctrine sunt pur și simplu exagerate; atât de exagerate încât nu pot să nu deschid gura în încercarea de a-i trezi pe cei în cauză.

  Ce părere ai despre acel caz când o tânără a murit pentru că părinții ei nu și-au dat acordul ca ea să fie transfuzată pe motiv că „Dumnezeul nostru nu permite asta!”? Cred că secta în cauză se numea martorii lu iehova.

  Răspunde
 3. Andreea. says:

  Am evitat mereu sa dezbat chestii ce tin de divinitate, Dumnezeu, credinta, religii. Cand ma gandesc putin, putin ajung intr-o oarecare masura la ce zici tu aici, si-atunci ma opresc pentru ca am impresia ca e ceva gresit ce fac, sa nu cred in ceva/cineva de sus. Nu merg la biserica, nu-mi plac preotii si ce se intampla in biserica…dar nici nu-i “condamn” pe cei care fac asta. Ramane la alegerea fiecaruia.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.