Occupy Wall Street v2.0

Încet-încet încep să regret primul post în care am tratat mișcarea asta și sincer să fiu nici nu înțeleg de ce mi-am schimbat părerea brusc. În „Generația asta are nevoie de o revoluție” ziceam că e inutil totul și că în loc de proteste ar trebui să „work their @$$ off”.

Am citit și am tot citit, realizând de fapt și de drept cât de mare și cât de amplă este această inițiativă a americanilor. Deci efectiv sunt peste tot(în America adică, pentru că restul lumii a fost educată să tacă și să înghită)! Din câte am mai văzut în imagini, nu chiar toți sunt studenți ceea ce relevă faptul că absolut nimic nu a degenerat până acum și că sunt organizați binișor.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=n2-T6ox_tgM]

Am văzut clipul ăsta de 4 ori până acum. De fiecare dată simt cum mă năpădesc niște sentimente de entuziasm amestecate cu furie și zâmbesc. Asta pentru că idealul pentru care „luptă” oamenii ăștia e chiar fain și mi-e greu să nu-mi doresc să mă identific cu ei.

Ei sunt oamenii care aleg să facă ceva concret în încercarea de a schimba lumea. Ei sunt oamenii care după muncă fac un duș, se îmbracă și ies la proteste. Ei sunt oamenii care fac lucruri nu doar pentru ei ci pentru toată lumea. Ei sunt cei criticați.

Lucru care e foarte stupid pentru că din moment ce te afli pe aceeași parte a baricadei, nu ai dreptul să-i critici. Ei au ales să facă ceva în timp ce tu, cel ce-i critică, stai liniștit pe canapea sorbind o bere și uitându-te la filme/seriale/știri. Dar mereu lucrurile vor sta așa. Întotdeauna cei care îndrăznesc să se separe de majoritatea negânditoare a populației vor fi trași înapoi și criticați. Partea și mai proastă e că sunt persoane care critică această mișcare doar pentru propriul lor confort, doar pentru că lor le e teamă să se alăture, le e teamă să fie considerați proscriși(sper ca ăsta să fie cuvântul).

Pe plan personal sunt foarte multe lucruri de învățat de la oamenii ăia. Până la Wall Street(pentru că ne despart mulți kilometri și biletul de avion e scump) hai să „Occupy our life” ca să ne asigurăm că o trăim! Mai dă o dată play la filmuleț și când vine partea cu „We are unstoppable, another world is possible!” închide ochii și cântă cu ei, imaginându-ți că ești în mijlocul lor.

Cum te simți?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.