Oamenii legii din Galaţi respectă, în sfârşit, legea! Obligaţi

Sunt multe chestii ciudate în Galaţi. Bat la pariu că nu doar în oraşul ăsta.
Probabil cea mai frumoasă chestie ciudată se întâmpla în faţa Palatului Justiţiei.

De când mă ştiu, circulaţia în zona Palatului Justiţiei din Galaţi era la fel de îngreunată ca tranzitul intestinal al unei persoane care nu consumă faimoasele iaurturi Danone – Activia. Adică treaba era constipată. Chestia asta se întâmpla pentru că mulţi şoferi îşi lăsau maşinile parcate pe banda întâi. Ah, şi o maşină anume era mereu parcată pe trecerea de pietoni. Fix pe zebră.

Fireşte că invidia între şoferi e mare. De fiecare dată când se readucea în discuţie problema de la Palatul Justiţiei, sărea lumea cu gura “Huă! Să le fie ruşine că-şi parchează maşinile acolo. Sunt magistraţi, îi doare-n cur de lege! Eu trebuie să parchez la 300 de metri distanţă şi să merg pe jos. Poliţia! Huă! Nu e corect! Eu de ce nu pot parca acolo?”, protestau gălăţenii ne-magistraţi, plebeii.

Fireşte, nu ştiu în ce măsură, cei care îşi parcau maşinile acolo primiseră un fel de free-pass de la miliţie. Nu mi se pare absurd ca cei care slujesc legea să beneficieze de chestii în plus, să aibă voie să parcheze unde vor ei (vai de mine, cât de amuzant pot fi la ora asta!).

Fireşte, mi se pare imposibil să nu observaţi timpul la care am scris frazele de mai sus – trecut. Citisem deja în “Viaţa liberă” că Poliţia a pus piciorul în prag. Treaba cu magistraţii am auzit-o din diferite surse. Mare tristeţe printre oamenii legii, cred.

Ciocănelul va lovi cu putere, iar multe decizii ar putea fi nefavorabile – “‘re-aţi a dreacu’ de miliţieni! ‘re-aţi a dreacu’ de plebi invidioşi! A trebuit să merg două minute pe jos! Eu, să mă înjosesc în a-mi lăsa maşina într-o parcare cu plată?! Eu, să mă înjosesc în a-mi lăsa maşina în parcarea instituţiei?! Băăăăă, vă fut pe toţi! Vinovat! Next! Vinovat! Next!”.

Staţi liniştiţi, o minune ţine doar câteva zile. Azi e joi, mâine e vineri, apoi weekend şi de luni revenim la normal. Nu vă panicaţi, nu e comandă de la Putin. Nici de la Obama. Nici semn că DNA plănuieşte ceva major. Nu vă panicaţi, nu e un semn că se pregăteşte invazia masonilor sau a reptilienilor.

E doar civilizaţia. Va muri repede, nu-i panică. Cuvintele lui Churchill vor răsuna puternic pe holurile Palatului Justiţiei “We shall never SURRENDER!”, imediat după ce un “bip-bip!” se va auzi de sub capota unei maşini de pe trecerea de pietoni, de lângă bordura. Apoi o beşină va răsuna a bas, împreună cu un zâmbet arogant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.