Oameni normali, oameni proşti şi vertebrate din Evul Mediu

S-au întâmplat câteva chestii interesante zilele astea, peste care ar fi păcat să trecem fără să le trecem în revistă. Unele lucruri sunt faine, unele nu chiar, iar altele m-au înfuriat peste măsură.

România a făcut un meci extraordinar la Mondiale, împotriva Canadei. În minutul 52 erau conduşi cu 15-0 şi au reuşit până la finalul meciului să câştige cu 17-15. Foarte tare, bravo lor! Ce m-a amuzat a fost faptul că de-odată, extraordinar de mulţi oameni au devenit fani rugby.
Personal, habar n-am regulile şi am fost la rugby o singură dată în viaţa mea – la un meci dintre echipa locală de juniori şi nişte vasluieni/bucureşteni; meciul s-a terminat cu victoria oaspeţilor, iar antrenorul a urlat tradiţionalul “luaţi-i la mână”, după care s-a întors şi a plecat, urmând o bătaie generală, cu pumni, picioare şi pari.
Să spui că eşti mândru de realizarea unor oameni despre care nu ştii nimic, iar primul contact al tău cu ei a fost în momentul când au făcut o chestie faină d.p.d.v. sportiv, mi se pare o tâmpenie. Oameni proşti…

Microsoft a lansat telefoane, tablete, laptopuri şi brăţări. Nu am citit mare lucru despre noile gadget-uri, dar lumea pare foarte încântată. La evenimentul de marţi seară au fost prezentate două noi smartphone-uri: Lumia 950 şi Lumia 950XL – flagshipurile companiei. Pe hârtie sunt fenomenale, sunt răcite cu ceva lichid şi vor rula Windows 10.

A fost anunţat şi noul model de Surface, dar cel mai mişto device lansat de ei este un laptop care se poate transforma în tabletă la nevoie. Rulează tot Windows 10, dar sub capotă are un procesor Intel Skylake, răcit tot prin nuş ce fel de lichid, cu carcasă din metal şi design fenomenal de fain.

Vor costa destul de mult, nu o să deţin aşa ceva în viitorul apropiat, dar e fain că se fac progrese. Oameni normali.

Nişte handicapaţi din Însurăţei au maltratat un câine şi s-au filmat în timp ce o făceau. Clipul te va deranja, e alegerea ta să te uiţi sau nu; eu nu-l pun aici. Chiar dacă am “militat” – şi încă aş face-o, căci totul a rămas în aer iar pe la periferie sunt zeci de câini la fiecare scară de bloc – pentru eutanasierea maidanezilor din Galaţi, nu pot fi de acord sub nicio formă cu un comportament de genul ăsta. Ăia nu sunt oameni. Locul lor nu este în libertate. Îmi doresc tare de tot ca o autoritate din domeniul să se activeze în cazul ăsta şi să-i tragă la răspundere.

Pe de altă parte, mi-ar plăcea ca toate ONG-urile care se bat cu pumnii în piept prin primării şi chestii că apără drepturile animalelor să ia atitudine. Nu pe Facebook, ci în realitate. În articol e trecut şi numele cretinilor din Însurăţei – nişte vertebrate din Evul Mediu, mai proaste ca o râmă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.