O orgie şi-un cuţit

Dragostea e eternă. Nu contează că ai şapte ani, 40 de ani sau 74 de ani. A iubi e mişto. Dar ce te faci când iubeşti două femei, pe una dintre ele o cheamă Nina “farmacista”, iar pe cealaltă Tanţa?

În Frumuşita, la câţiva kilometri de Galaţi, până zilele trecute, se consuma o frumoasă poveste de dragoste.

Bărbatul, nea Gherase, un flăcău straşnic, un veritabil mascul alfa… de 74 de ani. Vedeţi voi, Gherasim Sântion are un vin tare de butuc, licoare magică, fireşte. La o asemenea dotare, e clar că femeile din sat roiesc în jurul lui. Se ştie, butucul zdravăn face vinu’ bun.

Protagonistele frumoasei poveşti de dragoste sunt Nina “farmacista” – o splendoare de femeie, consumatoare de alcool doar ocazional şi cu spirit de om mare – şi Tanţa. Buba este că ultima ar avea bărbat. Cu toate astea, ştim bine că dacă bărbatu’ n-are butucu’ zdravăn şi vinu’ din belşug… meh, nu prea mai poate ţine femeie lângă el. Şi femeia pleacă la altu’…

Într-o noapte, Nina, care mai venea pe la nenea Gherase Sântion din când în când pentru a-l ajuta la treburile casei, o apărut în pragul moşului. Acolo se afla deja Tanţa, cu al ei bărbat, Gigi. Lu’ Sântion – ioi, ce-mi place numele ăsta! e aşe melodios! – i s-o făcut milă de Nina, că era înfrigurată şi băuse, aşa că i-a spus să meargă să doarmă coloşa, într-o cameră.

A doua zi, boala de Nina, mahmură după atâta… vin, s-o dus la budă să se purifice. Apoi femeia o vrut să meargă în bucătărie să facă moşului o omletă cu parmezan şi bacon, după care să spele vasele şi să pună la cuptor un cheesecake, dar fix în faţă o văzut un cuţit care se odihnea într-o poziţie nefirească. Confuză, Nina a hotărât să cadă peste el.

Şi a repetat căderea de 22 de ori, până confuzia i-a trecut, beţia a dispărut şi suflarea s-o oprit.

Amu’… cine ştie dacă s-o întâmplat aşa. Poate Tanţa fu geloasă şi a păcălit-o pe Nina: “Sari, fă, cu curu’ în cuţitu’ şela să vezi ce mişto se simte!”.

Mai există o variantă – blestemul casei. În aceeaşi gospodărie în care s-o petrecut şi despetrecut nefericitul triunghi amoros, stropit din belşug cu prostie, alcool şi – bat la pariu – ceva boli venerice, s-o mai petrecut o crimă. Băietu’ lu’ nea Sântion fu omorât. Tot cu un cuţit. De nevastă. Care amu’ e la zdup.

Cred că cuţitu’ fu posedat. Era un cuţit futăcios.

Spre delectarea voastră, Tanţa şi nea Gherase Sântion clarifică treaba:

https://www.youtube.com/watch?v=rKm599ws2NQ

Treabă născocită după un material scris de Mariana Constandache în “Viaţa liberă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.