O nouă materie pentru Bacalaureatul la geografie: coloratul

True story. I shit you not!

Frati-miu este clasa a 12-a. Bacalaureat… emoții pentru el, emoții pentru mine. Doar ce a trecut prima rundă de simulări și, surprinzător, unde toată lumea se aștepta să ia notă foarte mică, a luat cel mai mult. Motive ar fi o mie, generalizări la fel. Dar cred că ar trebui să ne concentrăm pe particularități.

Din câte îmi spune, profesoara lui de geografie are undeva la 60 de ani. O vârstă respectabilă la care orice profesor de la oraș, de la un liceu care se vrea cât de cât peste mediocritate, ar trebui să dețină un bagaj destul de impresionant de cunoștințe și, eventual, ar trebui să fie la curent cu ce se mai schimbă în mentalitatea plozilor. Hai să adăugăm și faptul că mi se pare paradoxal ca un profesor care trebuie să explice orogeneze și felul în care s-au format continentele susține sus și tare că munții, râurile și toate formațiunile de relief au fost create de dumnezeu. Bun, să trecem la subiect:

CUM RANGA LUI IROD SĂ PUI ELEVI DE CLASA A 12-A SĂ COLOREZE ȘI SĂ TE AȘTEPȚI SĂ IA NOTE MARI LA BAC???
IMG_20140318_193308

IMG_20140318_193328

Mhm, cam asta se întâmplă în țara asta. Nu contest că și plozii sunt lepre împuțite, chiar susțin sus și tare chestia asta. Cu toate astea, mi se pare irelevant să folosești culorile pentru a face niște copii să rețină niște lucruri, având în vedere că la Bacalaureat testele NU SUNT COLORATE.

Frati-miu a luat puțin peste 5 la simularea din martie la geografie. Frati-miu e mai puțin lepră în comparație cu restul. Personal l-am văzut cum închidea calculatorul și petrecea între trei și patru ore învățând la geografie de pe notițele predate de profesoara cu pricina. De ce învăța de pe notițe? Păi simplu: profesoara le-a spus că nu le trebuie manual, le va spune ea tot ce trebuie să știe. CUM SĂ FACI AȘA CEVA?! Oricând de dumnezeu ai fi ca profesor la o materie trebuie să iei în considerare faptul că în clasă un plod nu poate asimila 100% din ceea ce le spui și bat la pariu că nu poate nota 100% din ceea ce spui. De-aia le trebuie manual, ca să completeze acasă lipsurile.

Deci, către toate doamnele profesoare și toți domnii profesori de la oraș sau țară: băi, plecați din învățământ că se fute dracului toată treaba! Incompetența voastră și aiureala lor, combinate cu această cultură de tipul Becali le omoară viitorul.

Nu am fost cel mai silitor elev din clasă. Nu am învățat pe rupte. Am avut peste 200 de absențe pe semestru în clasa a 12-a. Băi, dar am avut manuale și am învățat de unul singur când am simțit morcovul în cur. Și nu am avut cei mai profesori din lume, dar am avut voință și MANUAL + ATLAS + CULEGERI. Am luat la bac mai mult decât ar fi normal având în vedere contextul. Nu am fost niciodată cel mai luminos bec din lustră și bat la pariu că cel puțin 50 la sută din plozii de a 12-a sunt măcar la fel de luminoși ca mine. Partea nașpa e că sunt masacrați de unii profesori care nu ar trebui să fie profesori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.