Nu te duce la vot!

Duminică, 2 noiembrie, va avea loc primul tur al alegerilor prezidenţiale. Sunt 14 candidaţi înscrişi, unul mai atomic decât altul. Opţiunea perfectă nu există, asupra fiecăruia planează suspiciuni, unele adevărate, altele fabricate. NU ar trebui să mergi la vot dacă te simţi  bine să-ţi hotărască alţii viitorul. Nu ar trebui să mergi la vot dacă eşti de părere că Becali e un om bun, care stă pe nedrept în puşcărie. Nu ar trebui să mergi la vot dacă crezi că DNA-ul e aservit politic.

Nu te duce la vot dacă ai încredere în judecata bătrânilor şi a oamenilor lipsiţi de educaţie. Nu te du la vot dacă atunci când te uiţi în jurul tău vezi doar “băsişti” şi un univers roz, lipsit de probleme şi aproape de perfecţiune.

Eu duminică muncesc. Cu toate astea, am să mă trezesc cu vreo trei ore mai devreme şi am să fac turul oraşului într-un autobuz. Toate astea pentru a vota, pentru a mă asigura că dreptul meu este exercitat de mine, nu de mafioţi. Ai mei, cu toate că sunt oameni simpli, cu o educaţie mediocră, se vor duce la vot pentru că au simţit pe pielea lor ce înseamnă să trăiască într-un oraş roşu şi sumbru.

Dacă vom ieşi cu toţii la vot, nu vom face o schimbare radicală, dar va fi un început. Vom aşterne primul strat de asfalt pe drumul care ne poate duce către civilizaţie. Mersul la vot e o chestie oarecum simbolică, care capătă putere datorită numărului mare de oameni.

Lucrurile sunt cam prea fucked up în România, nu credeţi?

Eu, în turul 1, o voi vota pe Macovei pentru că vreau să văd cât înseamnă în realitate social media şi puterea tinerilor. Nu cred că va obţine mai mult de 3-5 procente, dar îmi place să fiu plăcut surprins. Tu pe mâna cui vei merge în primul tur?

Un ghid al alegătorului puteţi citi aici.

Curioşi prin ce metode se fraudează alegerile?

Şi Gabriel a scris despre cât de important este să ieşim la vot.

2 thoughts on “Nu te duce la vot!

  1. Gabriel Ursan says:

    Va obține un scor din două cifre. Trust me. Am auzit pe aproape toată lumea că o votează pe Monica Macovei. N-are cum să obțină un procentaj mic. Sunt curios de ce surprize vor apărea.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.