Nu sunt rasist, îi urăsc pe toți la fel!

Ca un prieten nașpa ce sunt, am aflat abia după ora 00:00 că ieri, 4.02.2012, Facebook a împlinit 8 anișori de existență. Mno, bine, la mulți ani!

Destul de impresionant felul în care a evoluat rețeaua asta de socializare și locul pe care îl ocupă în momentul de față – locul 1, numai 1, vorba lui Salam/Minune/Vijelie. Unde mai pui că Mark vrea să permită celor cu bani să devină acționari la Facebook. Conform celor de la Forbes, e irelevantă acțiunea.

Oricum, în România are succes, este în continuă creștere și oferă tinerilor ceva joburi- se caută din ce în ce mai mulți social media manageri. Până și colegii mei de facultate văd Facebook-ul ca o metodă mai eficientă de comunicare: un răspuns la o întrebare adresată pe grupul nostru de Facebook primește răspuns în cel mult 10 minute. E-mail is so 2000 and late!

Spunem de multe ori că detestăm Facebook, ne dezgustă ce se promovează pe acolo, ca ți se cere un Like & Share peste tot și că butonul de Dislike ar fi genial.
În esență, iubim rețeaua, că altfel nu am mai vorbi despre ea. Și nu suntem singurii, creșterea e evidentă- mă rog, exceptând China, unde Facebook-ul e interzis. Se spune că Facebook va atinge 1 miliard de utilizatori în 2012. Probabil că 10% dintre ei vor promova poze cu copchii bolnavi, animale torturate și petiții împotriva cancerului la ceafa de găină. 10% dintr-un miliard înseamnă 100 de milioane, așa-i? Mulți, mulți zău!

Tocmai aici e problema. Nu urâm rețeaua, urâm oamenii. Rasism? Nope, zilele trecute am dat unfriend unei colege de facultate pentru că îmi tot băga poze cu câini mutilați și copii modificați în Photoshop pe gât. Asta nu înseamnă că nu am să mai vorbesc pe la cursuri cu ea… Mizantropie? Nu, e exagerată. Facebook-ul este un loc unde oamenii se exprimă. Mulți dintre ei… Nici un om nu e 100% sănătos! Pozele de genul nu vă fac deloc diferiți! Oricum, în online, majoritatea persoanelor își arată doar calitățile și lucrurile pozitive.

O schimbare? Ar merge!

Sursa imainii: bloggersmind.com, inpanamea.ro

4 thoughts on “Nu sunt rasist, îi urăsc pe toți la fel!

 1. Catalin Blindu says:

  timeline-ul e teribil de complicat pentru ca …nu inteleg ce s-a urmarit prin “smecheria” asta . In loc sa fie toate puse una sub alta , frumos , curat , le-au pus in toate partile si pe stanga si pe dreapta si ca sa nu mai zic ca desi ne interesa in mod direct , nu am auzit vreun sondaj de la facebook : bai copii , vreti timeline ? , pur si simplu ni l-au bagat pe gat… i miss the old facebook .

  Răspunde
 2. Adi says:

  @Anca Timeline-ul ofera un detaliu in plus despre user, deci este relevant.
  @Catalin Ultimul update pe care l-am sesizat e cel pentru vizualizarea pozelor. Personal mi se pare foarte util! Pot vedea poza char si cand comentez.

  Nu cred ca update-urile busesc reteaua ci, vorba lui Catalin, momentul cand va fi invadata de reclame si pop-up-uri si oamenii. Dupa deviza “Guns don’t kill people. People kill people.”

  Răspunde
 3. Catalin Blindu says:

  @anca i couldn’t agree more …dar spre deosebire de alte retele sau siteuri au pastrat un minim de decenta prin faptul ca inca nu suntem invadati de reclame …ci doar de decizii proaste (updateuri inutile).

  Răspunde
 4. Anca says:

  8 ani? Interesant. Cat despre evolutiea fb-ului, as spune: cu cat s-a dezvoltat mai mult (upgrade-uri&co), a devenit mai stresant, atat prin kilgoramele de spam-uri, cat si prin “complexitatea inutila” (zic eu), cum e, de exemplu, timetable-ul.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.