Noul val de bloggeri

Bă, cel mai probabil nu sunt destul de vechi ca să vorbesc despre subiectul ăsta. Am fost de aceeași părere până azi dimineață când lucrurile au început să mă irite puțin.

Eu văd lucrurile în momentul de față împărțite astfel: avem bloggerii ăia mari, ce înoată acolo sus, la suprafața apei ca niște rechini și mai sunt și wannabe-ii care fac tot posibilul să scoată capul din mulțime. Probabil chiar mulțimea este problema pe care o întâlnim noi ăștia buți și wannabe pentru că, să fim serioși, acum 5 ani de zile blogosfera era micuță și nu era la fel de greu să îți alegi o nișă și o temă interesantă, realizând probabil că nișa respectivă nu mai fusese exploatată. Competiție era probabil și pe vremea lor dar treaba asta cu blogurile era atât de nouă și neexploatată încât mai mult ca sigur bloggerii erau mai dornici să se promoveze unul pe altul, să se cunoască și să colaboreze.

Să nu credeți că mă plâng prin post-ul ăsta! Hell, no! Eu chiar înțeleg de ce bloggerii ăia mari sunt acolo sus și în momentul în care m-am apucat de treaba asta am fost conștient că va fi greu. Avantajul pentru wannabe-ii ca mine constă în multitudinea de informații despre blogging și social media ce poate fi găsită pe net sau pe blogurile ălor mari. Totuși tind să cred că secretul constă în altceva întru-cât fiecare generație e bine să ducă totul la un nou nivel, superior, să vină cu ceva inovativ ca să putem spune că blogosfera a crescut și are un cuvânt greu de spus.

Un singur lucru mă enervează deși eu, personal, îl văd ca fiind pozitiv. Câțiva dintre bloggerii ăștia mari sunt tare focusați să promoveze exemplele de „așa nu”. O fac și dur când li se pune pata ce-i drept și mulți wannabe o primesc ca un ditamai șutul în chip. Mă rog, încă nu am reușit să interacționez cu ei foarte mult – ei fiind de-alde zoso, arhi, manafu, bobby, chinezu și-așa mai departe – dar asta pentru că nu am realizat mare lucru.

Sper să schimb chestia asta până la sfâritul săptămânii pentru că unu la mână ar fi frumos și doi la mână chiar am făcut eforturi în realizarea unei chestii frumoase. Evident, totul rămâne la latitudinea wannabe-iilor căci prin ceea ce vreau să realizez astăzi, lor mă adresez. Stay tunned pentru detalii.

Lucru pe care nu îl înțeleg a fost afirmația lui Manafu de la sfârșitul unuia dintre cele mai recente post-uri de-ale sale: “aia mari” s-au ajutat singuri și aș vrea să vă rog să-mi spuneți voi ce înțelegeți prin treaba aia.

5 thoughts on “Noul val de bloggeri

 1. Moldoveanca says:

  Tu zici ca acu 5 ani era usor ca nu erau atatia blogheri pe piata si zoso si arhi si visurat si-au facut “faima” fluierand. Dar cred ca tu si cei ca tine uitati ca cineva a trebuit sa formeze piata. Cineva a trebuit sa se zbata si sa dea din coata ca sa faca advertiserii sa bage in seama blogurile. E tare usor sa te plangi cat de asuprit esti tu si ce grele e viata.

  Iti recomand un articol: nu-ti datoreaza nimeni nimic

  Răspunde
  1. Adi says:

   Moldavian girl, tu… Nu știu cum să reacționez pentru că nu înțeleg unde mă plâng de asuprire(dacă o fi ăsta cuvânt în rumania).

   Uhm, mersi de recomandare și te mai aștept pe aici. Data viitoare poate chiar citești postarea înainte să comentezi. 😀

   Răspunde
 2. Adi says:

  SEO mi se pare cea mai dificilă chestie pe care o poate face un blogger pentru a-și mări numărul de vizite. Am încercat să o înțeleg dar asta nu înseamnă că reușesc să o aplic sau că voi reuși să o aplic în următorul an.

  Zoso spunea aseară pe Facebook: „90% dintre bloggeri şi-au făcut blog ca să aibă şi nu ştiu unde să meargă cu el”. Cristi, era așa și în perioada când ați început voi?

  Răspunde
 3. dionis says:

  ma gandesc ca manafu se referea la faptul ca, atunci cand ei au pornit, nu au avut experienta unor altor oameni care sa fi facut asta. nu stiau de SEO sau nu auzisera de el, iar blogosfera de Romania era doar o chestie care tinea de hobbyurile unor tipi si atat. fara putere de influentare, fara PR…

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.