Note bune sau inteligență?

Îmi caut job dar nu mă chinui foarte tare pentru că încă mai am o săptămână de practică și o să-mi mănânce mult timp.Totuși banghesc atunci când văd ceva legat de job sau internship, mai ales dacă este oferit de o companie mare și faină.

La facultate nu excelez. Mă rog, sesiunea de vară a mers foarte, foarte bine în sensul că am luat toate examenele la care am fost și din vreo 10 bucăți am doar o restanță pentru toamnă.

Chestia e că nu pot spune că am învățat pentru vreun examen. Și totuși le-am luat pe unele cu note mai mari decât ceilalți colegi ai mei care au petrecut mult timp cu paginile de curs în fața ochilor. Evident, mare parte dintre colegii de facultate care învață au note mai mari ca ale mele dar asta înseamnă că timpul investit în învățat nu le-a permis să câștige și ceva experiență profesională.

Mă uitam că cei de la OMV Petrom oferă stagii de practică plătite pentru 100 de studenți vara asta. Aruncați un ochi peste criterii. Eu unul consider că sunt exagerate și nu cred că asta e cea mai bună metodă de abordare. Nu cred că „elita” este formată din cei mai silitori studenți, nu cred că ei sunt cei mai pregătiți pentru așa ceva. Evident, asta e doar părerea mea. Pe de altă parte mă întreb ce se întâmplă cu cei care mai au câte o restanță pe ici-colo…

Am zis că nu cred că e bună abordarea celor de la OMV Petrom pentru că educația în exces omoară creativitatea și ale calități. Sir Ken Robinson spune asta, nu eu. În schimb îi dau foarte mare dreptate. În afară de aspectul ăsta mai trebuie luat în considerare și faptul că informațiile ce ni se dau la facultate sunt de pe vremea profesorilor, nu sunt de actualitate și în cele mai multe cazuri nu au nicio tangență cu realitatea.

O fi o frustrare personală dar în caz că îmi împărtășești opinia mâna sus! De-asemenea, dacă nu am dreptate aș aprecia a heads-up și două palme ca să îmi dau seama unde greșesc.

Ce vă sună mai bine?
1. Un student care mai și muncește și totuși are rezultate bunicele la facultate
2. Un student care nu face nimic în afară de a învăța ce i se predă la facultate și are 8, 9 și 10 pe linie

1 thought on “Note bune sau inteligență?

  1. jamesdunnes says:

    Toata lumea in toate domeniile cauta “pe cei mai buni”, insa ei nu isi dau seama ca nu ofera “cel mai bun” nici pe departe..

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.