N-am nevoie, bă, de şcoală!

Educaţia României e un mare haos, iar ultimele măsuri a celor aflaţi la putere îmi dau impresia că se doreşte îndobitocirea populaţiei cu orice preţ. Pe lângă faptul că şcolile primesc din ce în ce mai puţini bani, nici copiii nu mai sunt încurajaţi spre studiu.

După ce, ieri, s-a aflat treaba cu facultăţile fără bacalaureat, joi, realitatea.net – trebuie să o răsfoiesc din când în când, ăsta mi-e jobul – scrie că în judeţul Vaslui dispar 17 unităţi de învăţământ (şcoli şi grădiniţe). Nu am găsit o centralizare cu număr total pentru întreaga ţară, dar tind să cred că situaţia e aceeaşi prin mai multe judeţe.

Pe de-o parte, unităţile de învăţământ se închid, în timp ce bisericile răsar ca ciupercile după ploaie. Conform biserici.org – nu ştiu dacă e sursă credibilă – în judeţul Vaslui sunt 539 de biserici. Şi ştim foarte bine că guvernul a făcut tot posibilul să cotizeze bani frumuşei către această instituţie.

E adevărat că pe prost îl păcăleşti mult mai uşor. Când şi popa îi bagă fix aceleaşi minciuni în cap ca politicianul… God help us! – dacă înţelegeţi unde bat.

2 thoughts on “N-am nevoie, bă, de şcoală!

 1. Lospa says:

  Biserici mai multe decât spitale,şcoli. Şi se vorbeşte să se scoată religia din triunghiul materiilor.

  Răspunde
  1. Adi says:

   Ce vrea sa faca Monica Macovei nu se va intampla niciodata. Strategia ei este extraordinar de prost gandita. “Elita” aia de oameni catre care se adreseaza ea, formeaza maxim 4% din electorat.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.