Mușcatul din bordură

Chiar voiam să scriu despre subiectul ăsta dar totul a rămas undeva printre ciornele acestui blog. Replica asta mi-e cunoscută de ceva timp. Erau ceva glume când eram mai plod și Marlena- cea mai importantă femeie din viața mea- o folosește de-asemenea.

Astăzi mi-am adus aminte de subiectul ăsta mulțumită lui Gaben. Îl știți cu siguranță, datorită lui știm CUM se bea poțiunea. Aici este video post-ul său pe tema asta.

ADHD, dinții de bordură, frica de evaluare negativă… Da, are dreptate. Personal, am fost cumințel până în clasa a 8-a, îmi făceam temele, mai un fotbal, mai o mână ruptă, mai un căzut din copac, mai un picior rupt, zi de zi câte-o bătaie, dar asta nu descrie un comportament neliniștit. Cel puțin nu pe vremea aia căci așa eram cu toții.

De prin 2010 încoace nu prea mai văd treaba asta. Văd cireși, corcoduși și tot felul de pomi fructiferi cu fructele stricându-se pe crengi(căcat, mă suiam până și în tei la un moment dat, just for the fun of it!). Și e trist! Îmi vine să mă urc eu, „ditamai” gloaba de 23 de ani- evident, nu o fac, am păr alb, ce naiba?!

Cu școala, lucrurile sunt mai simple. Chiulitul e un viciu, egzact ca țigările: îi dai de gust, nu mai poți să te lași. Asta cel puțin în învățământul pre-universitar. Cum spune Gaben, nu e vina nimănui, AȘA E!

Revenind la sintagma din titlu… Chiar cred că e bine să dai cu dinții de bordură când ești tânăr ca să te călești, căci totul se regenerează mai ușor, mai repede. Tot aud de adolescente de 20+ ani care au prima lor depresie și vor să se sinucidă și alte mumbo-jumbo de genul și mi se pare total copilăresc acest comportament. Experimentează cât ești tânăr, asumă-ți riscuri, dă-o în bară, dă cu dinții de bordură ca să știi data viitoare să nu mai faci asta.

Bordura te învață multe când stai cu fundu pe ea! Dar când dai cu dinții… E altă mâncare de pește!

1 thought on “Mușcatul din bordură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.