Copil fiind, morminte cutreieram. De ce e fain uneori să te plimbi prin cimitir

shintaro
Cred că au trecut vreo 5 ani de când am fost ultima oară la citmitir. Înainte să mă deconectez complet de locul considerat morbid de unii, iubeam fiecare ocazie. Fiecare paște al blajinilor era un fel de expediție pentru mine. Cred că petreceam mai mult timp printre morminte decât stând cu ai mei la cel al rudelor decedate. Și îmi plăcea, că urmăream datele de naștere și încercam să-l găsesc pe cel mai bătrând. Chestii banale…

Țin minte că la un paște din-ăsta, unii de vârsta mea, veniți la un momânt mai la harcana, făceau același lucru… și s-au întors cu un craniu în vârf de băț. Și am fost mega invidios.

Cu toate astea, cimitirele au un oarecare farmec. Pe unele morminte sunt scrise adevărate povești care au apus. Dovada, că merită uneori să mai schimbi peisajul, vine de la un coleg de redacție care a dat peste un mormânt de… japonez, care a murit la 26 de ani, în 1921, la Galați. SHINTARO TSUTSUMI l-a chemat… din păcate a rămas o enigmă. Cu toate astea, vă sfătuiesc să citiți mai multe despre misterul japonezului înmormântat la Galaţi, e mega faină povestea!

Foto: viata-libera.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.