Mi-am ales greşit meseria

Ştiţi cu toţii că piaţa muncii din Galaţi e la budă. Şomeri la greu şi sărăcie aproape peste tot. Desigur. sunt afaceri care merg bine, căci sunt coordonate de oameni capabili care trăiesc în 2015, nu în anul 2000. În tot acest context, unii se simt norocoşi doar pentru că au un loc de muncă. Personal, vreau să trăiesc, nu doar să supravieţuiesc.

Dar ce te faci când locul de muncă te face să te sinucizi, cum a fost cazul acelei mame de acum câteva luni? Spuneam atunci că încă există sclavagism şi nu va muri în viitorul apropiat.

Probabil asta este filozofia pe care merg majoritatea patronilor, ghidaţi de ideile apărute prin alte ţări acum sute de ani. Chiar citeam zilele trecute că a apărut o lucrare academică solidă, intitulată “How to manage your SLAVES”, pe care autorii o recomandă oamenilor de HR din multinaţionale şi patronilor locali.

Pe 17 iunie 2015 am reuşit să dobor un record care dăinuia din iunie 2012. Ştiu, perioadă lungă, nu pare mare brânză, dar vorba aia: “la tăţi ni-i greu, dar nu la fel”. Într-un context ideal valoarea de 25.000 ar fi fost atinsă foarte uşor. Păcat că nu există persoane capabile să monetizeze această performanţă (din punctul meu de vedere). Am reuşit să fac din căcat bici şi a făcut şi plici.

Satisfacţie profesională am, căci am făcut chestia asta pentru mine şi doar pentru sufleţelul meu. La capitolul personal sunt la budă – jos, jos de tot, în pragul depresiei. Şi zic că ar cam fi destul, m-am săturat să fiu luat de prost, călcat în picioare şi tratat ca un negru pe plantaţie. Păcat, iubesc postul pe care încă îl ocup.

Îmi caut alt loc de muncă şi vă cer ajutorul în sensul ăsta. Ştiu să scriu, ştiu ceva Social Media, ştiu copywriting şi încă câteva lucruri. Cel mai important, chestie pe care am observat-o sărind de la o extremă la alta, mă adaptez foarte-foarte uşor şi învăţ extrem de repede. Nu mă deranjează să bag ore suplimentare, căci de aproape trei ani de zile muncesc de-alde 12-16 ore pe zi.

Aşa că dacă aveţi vreun pont pentru mine, vă implor, spuneţi-mi.

1 thought on “Mi-am ales greşit meseria

 1. cKy says:

  Depinde foarte mult ce ești dispus sa accepți.
  Eu pot sa iti recomand ceva ce ar părea la prima impresie sub nivelul marii, dar e bine plătit și doar de tine depinde cât vrei sa faci.
  Dacă ești meserie, nu bagi mai mult de 4 ore pe zi și culmea, dacă ești dispus, vezi și țara.

  Vb pe fb.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.