Mesaj pentru biserică și politicieni

Cam radical, dar i approve this message
http://www.youtube.com/watch?v=jIJWwns9qyU

Religia nu te poate educa în adevăratul sens al cuvântului. Faptul că pochii sunt mână în mână cu leprele din politică face lucrurile mult mai grave.

8 thoughts on “Mesaj pentru biserică și politicieni

 1. Adi says:

  Ok, Cristina, cum spui tu. Nu am chef de polemici aiurea. Mi se pare amuzant că ai adoptat atitudinea asta defensivă când eu nu am mai comentat nimic.

  Acum, voi mai adăuga o singură chestie după care am încheiat definitiv. Din adresa blogului tău pricep că agreezi ceva de homeschooling. Poate din cauza asta ai opiniile astea, că nu cunoști realitatea. Poate… Nu te cunosc și nu prea îmi pasă, dar află că majoritatea profesorilor cu materii „din perspectiva evoluționistă” (geografie, biologie) sunt la fel de îndoctrinați ca baba aia care pupă și microfonul după moaște. Religia este o singură oră pe săptămână, dar când ți se spune și la geografie că dumnezeu a creat totul, și la biologie că dumnezeu a creat ființele, mie tot a religie îmi sună.

  Eu rămân la „gălușca” mea.

  Răspunde
  1. Cristina says:

   Da, ai dreptate, că majoritatea profesorilor cu materii „din perspectiva evoluționistă” (geografie, biologie) sunt la fel de îndoctrinați ca baba aia care pupă și microfonul după moaște. Doar ca cu alta religie. La fel consider si eu, ca acei profesori care vorbesc din perspectiva evolutionista tot a religie imi suna. De ce insa unii sint acceptati sa-si expuna religia dar altii nu?

   PS. Cunosc realitatea foarte bine, de aceea am preferat sa nu-mi las copiii sa fie indoctrinati de stat.

   Răspunde
  1. Adi says:

   Cristina, te rog, “Lol, ipocrit si arogant PENTRU CĂ…”. În sens contrar, comentariul tău a fost o risipă de timp.

   Răspunde
   1. Cristina says:

    Ok. Este ipocrit pentru ca acuza popii ortodocsi ca vor sa indoctrineze copiii cu ideile lor, dar nu are absolut nimic impotriva faptului ca statul face EXACT acelasi lucru, indoctrineaza copiii cu credinta sa.

    Este ipocrit pentru ca nu isi respecta credinta sa, adica dacă nu există nici un Dumnezeu şi sintem rezultatul unor procese aleatoare, înseamnă că nu există nici o autoritate absolută. Şi dacă nu există nici unul care stabileşte regulile, atunci toată lumea poate face ce îi place. Deci de ce are ceva impotriva a ceea ce fac popii? Daca vorbitorul crede in selectie naturala si supravietuire, popii au dreptul sa faca orice pentru ca sa le supravietuiasca credinta/urmasii.

    Daca oamenii sint doar niste accidente chimice, de ce ii pasa de ce fac alti oameni? Oare tipul se supara atunci cind bicarbonatul reactioneaza cu otetul? Doar asta fac chimicalele! Un evolutionist nu trebuie sa fie deranjat cu nimic de ceea ce face alt om/oameni! Fiecare are dreptul sa lupte pentru supravietuire!

    Este arogant pentru ca are impresia ca are dreptate, doar pentru ca unii popi sint imbecili nu inseamna ca religia este asa, si nici macar nu se opreste sa verifice si sa mai studieze. Dar de fapt, pentru un evolutionist adevarul este relativ, fiecare are dreptul la adevarul sau, si tipul din video precum si popii pe care ii acuza. Ipocrit!

    Răspunde
    1. Adi says:

     Bănuiam…

     Păi există o autoritate „supremă”, se numește lege. Evoluția nu este un accident. Orice om trebuie să fie deranjat atunci când acțiunea altui om îl afectează personal, sau îi alterează viitorul.

     Să înțeleg că pentru tine e okay să nu existe într-un stat o separație între Biserică și politic? Cum ar fi dacă s-ar inversa rolurile: majoritatea să creadă orbește în evoluție și o minoritate de 10% să fie adepta unei religii, iar în școli, profesorii de religie ar fi înlocuiți cu profesori de astronomie?

     Răspunde
     1. Cristina says:

      Legile sint facute de oameni si se pot schimba oricind. Ceea ce azi este legal, miine poate fi illegal.

      Conform evolutionistilor, evolutia este un accident, pentru ca nu a fost planificata de nimeni. Conform evolutiei, care se bazeaza pe supravietuirea celui mai tare, de ce un evolutionist ar fi deranjat atunci cind actiunea altui om il afecteaza personal??

      Ah, nu ai inteles. Eu vreau sa existe separare intre scoala si stat. Eu nu vreau ca statul sa impuna anumite ideologii, precum nu vreau nici o biserica sa impuna anumite ideologii. Educatia nu este neutra, o ideologie tot se va preda. Important este cine alege ce ideologie sa se predea. De aceea statul nu are absolut nici un drept sa se amestece in invatamint.

      Daca bisericile ortodoxe vor sa invete copiii religia lor, sa-si deschida scoli. Daca se gasesc parinti care vor ca copiii lor sa invete din perspectiva evolutionista, sa-si deschida scoli. etc..

      De aceea statul trebuie sa stea afara din invatamint, pentru ca obliga pe toti copiii sa invete dintr-o singura perspectiva, iar dupa cite vedem, exista multe perspective in lumea asta. Insa este ipocrit din partea tipului din video sa spuna ca el e de acord ca statul sa indoctrineze copiii, dar nu e de acord ca popii s-o faca. El are dreptul sa creada asa ceva, dar tot asa poate zice alt parinte, ca e de acord ca popii sa-i indoctrineze copilul dar nu-i de acord ca statul s-o faca. Si atunci unde ajungem? De aceea statul trebuie sa dispara din invatamint.

     2. Cristina says:

      Cit despre ultimul tau punct, e hazliu 😀 😀

      1. Religia este doar o ora pe saptamina, si din cite am inteles nu este obligatorie. Cite ore pe saptamina sint predate din materii care vin din perspectiva evolutionista? Mai mult decit una, nu? Ipocrizie.

      2. Faci o greseala in gindire. Adica vrei sa spui ca profesorii de astronomie sint opusi profesorilor de religie. Nu realizezi ca exista profesori de astronomie care nu au inghitit galusca evolutiei, sau s-au documentat si au vazut ca nu exista destule dovezi pentru a fi tratata ca ceva adevarat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.