Mentalitatea de “taci și înghite”

Comunismul a căzut în urmă cu mult timp. Aveam 1 an și-un pic pe vremea aia… Nu mă pot lăuda că mai țin minte vreo ceva dar am auzit multe povești.
Mi se pare foarte trist să aud oamenii de vârsta părinților mei(50+) spunând „băi, era mai bine pe vremea aia!”. Desigur, există posibilitatea ca problema să fie la ei dar ceea ce vreau să subliniez este faptul că ar trebui să mergem înainte, nu să ne dorim să ne întoarcem în trecut.

Mi se pare și mai trist că foarte mulți oameni au murit în iarna lui 1989 pentru ca noi, restul care eram fie prea mici, fie prea fricoși să nu mai fim nevoiți să aplicăm treaba cu „taci și înghite”. Din păcate treaba asta se aplică în continuare și tare mi-ar place să fie doar la mine problema.

Luni mă uitam la scumpii mei colegi/colege de facultate. A început perioada de practică iar profesorul care ne dă informațiile introductive- știe domnul multe, nu contest- e un Florin Piersic mai mic. Adică îi place să-și povestească viața și tinerețea. Probabil are impresia că noi ne vom face licența pe acest subiect…

Știu ce e ăla ice-breaker și cât de important e mai ales în timpul unei sesiuni de 4 ore. Problema domnului profesor este că în timpul „sesiunilor” lui ice-breaker-urile constau în oferirea de informații relevante.

Personal eu văd treaba asta ca fiind foarte greșită. Personal știu că nu doar eu sunt de părerea asta. Personal, sunt singurul care a avut curaj să-și bage picioarele și să-l dea în gât. Da, o să belesc p…

În mintea mea comunismul are de-a face cu situația mai sus prezentată. Proful are vreo 60 cred ceea ce înseamnă că și-a primit educația pe vremea aia. Nu e foarte autoritar dar presupun că are impresia că toate generațiile ar trebui să aplice treaba cu „taci și înghite” atât timp cât în fața lor apare o persoană mai mare de ani ca ei.

Eu n-am să fac treaba asta. Nici cei care au ieșit pe străzi în iarna lui 1989 nu au făcut treaba asta…

Și mă lupt cu morile de vânt căci sunt singur. Dar mi-ar place tare mult la un moment dat să se mai ridice câțiva viteji… Mi-ar place tare mult!

2 thoughts on “Mentalitatea de “taci și înghite”

    1. Adi says:

      Problema lui e lipsa inteligentei emotionale. De altfel raspunsul la intrebarea ta se afla prin randurile de mai sus…

      Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.