McDonald’s – ghid practic

Poate că sunt subiectiv când scriu lucrurile astea. Am zis în trecut că nu are trebui să give a fck about others dar sper că ați înțeles că asta nu înseamnă că trebuie să-i calci în picioare. Suntem oameni și bunul simț, respectul reciproc și „Ce ție nu-ți place altuia nu-i face!” ar trebui să ne dicteze comportamentul în societate.

De vreun an și câteva luni tot fac BigMaci, McPuișori și alte d-astea care vă plac atât de mult- da, recunosc, sunt gustoase, zău. Totuși am realizat că McDonalț-ul este atât de vizitat dintr-un motiv simplu. E probabil unul dintre puținele restaurante care NU își rezervă dreptul de a-și selecta clientela. Ceea ce înseamnă că toate scursurile societății se adună aici.

E alta sa știi să ții o linguriță în mână și alta să fii civilizat când vii la McDonalț. Hai să punem pe foaie câteva reguli de bun simț:
1. McDonalț este un restaurant cu auto-servire. Asta înseamnă că nimeni nu o să vină să-ți ia comanda la masă. Ridică-te și mergi la casă.
2. McDonalț este un restaurant în regim fast-food. Asta înseamnă că niciodată nu ai să aștepți mai mult de 5 minute să-ți iasă comanda. Nu da ochii peste cap ca o domnișoară pe stop. Ia în calcul că în orice altă parte aștepți chiar și jumătate de oră.
3. Tava aia pe care mănânci… Du-o la coș când termini, bă! McDonalț nu e un loc pentru boschetari datorită prețurilor. Dacă ai bani să mănânci aici, fă bine și ca un om civilizat și educat(ce ai pretenția să fii considerat) nu lăsa ca la porci după tine.
4. McDrive. Faptul că nu interacționez cu tine față în față ar trebui să-ți spună ceva. Vorbește tare și clar. Scoate eventual capul pe geam și dă muzica mai încet ca să meargă totul repede.
5. Ești servit de oameni, nu de roboți. Mai greșim. Nu veni cu o falcă în cer și una în pământ făcând ditamai scena că un angajat a uitat să îți dea un ketchup. Vei obține același rezultat(adică sosul cu pricina) și dacă vii și spui frumos, calm.
6. Mamelor cu copchii mici. Faptul că e mic nu e un motiv relevant pentru a-i permite să mănânce ca un porc sau să arunce cu cartofi în cei de alături. Vrei să fii considerată o mamă bună? Educă-ți plodul sau dă-i tu să mănânce.
7. Comanda. Ascultă ceea ce te întreabă ce-l ce-ți ia comanda și răspunde clar ca să eviți să primești altceva. De cele mai multe ori confundați McPuișorul cu McChicken-ul pentru că nu ascultați. Buba? Vreo 6 lei diferență, lucru ce vă enervează la culme.
8. Zâmbește înapoi! Unii angajați fac asta ca retardații, ca niște roboței, dar mulți o fac sincer pentru că vor să fie binevoitori. Pune-te în locul lor și zâmbește la un perete. Cum te face asta să te simți?
9. Nu te da în spectacol. Muzica e în surdină în restaurantele McDonalț. În momentul în care vii în gașcă, nu te da în spectacol afisându-ți râsul colorat la volum maxim căci deranjezi pe toată lumea.
10. Rezervat. Ai să vezi asta destul de rar într-un restaurant McDonalț. Dar atunci când vezi că e rezervat, nu te așeza acolo pentru că le faci probleme la vreo 2 sau 3 angajați. De-asemenea, dacă toate mesele sunt ocupate, nu te du la angajatul care face curățenie în restaurant întrebându-l „O masă liberă?” căci el nu se ocupă cu asta. Mă rog, din moment ce vezi toate locurile ocupate, Captain Obvious ar trebui să te pleznească să nu mai întrebi lucrul ăla.

Cam asta fu. De s-ar respecta aceste 10 reguli de bun simț atât voi, clienții, v-ați simți mai bine, cât și noi, angajații. Din păcate aceste rânduri nu vor ajunge niciodată la urechile celor care trebuie.

Ce experiențe neplăcute ai trăit la McDonalț?

7 thoughts on “McDonald’s – ghid practic

 1. Raluca says:

  De obicei haterismul ne-nconjoara si mai putin venim cu solutii constructive. Nu sunt fan McDonald’s si incerc sa calc cat mai rar pe acolo, dar nu poate sa nu ma bucure ca se incearca sa se ofere servicii mai bune.

  Răspunde
 2. Adi says:

  Ah, am uitat să menționez faptul că în Galați, McDonalțul este franciză și angajații sunt ceva mai atenți cu a lor clientelă.

  De ce zici că nu te așteptai la așa articol?

  Răspunde
 3. Raluca says:

  Nu ma asteptam la asa articol. Dar prinde bine 😀 Ce-as mai adauga: sa te asezi la masa potrivita. Adica atunci cand sunteti 2 persoane, nu va puneti la o masa de 6.

  Cea mai “neplacuta” experienta cred ca a fost cand eram singura si m-am dus pana la toaleta. Dar mi-am lasat sacoul pe scaun sa isi dea seama personalul ca cineva sta acolo. Cand m-am intors cafeaua mea era la gunoi si tipa alerga cu sacoul meu prin incapere ca nu stia cine si l-a uitat 🙂

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.