Mârlăneala cu parcul modern al Liceului Economic din Galaţi

Marţi, directoarea Liceului Economic din Galaţi a ţinut să se laude cu minunata realizare de a aduce prestigiu unităţii de învăţământ pe care o conduce prin construirea unui parc modern şi frumos.  La suprafaţă, toate lucrurile sunt demne de laudă, dar în realitate, totul pare a fi o mârlăneală mizerabilă.

Parcul arată extraordinar de bine în poze, chiar prea bine. Apoi, mai e treaba cu “directoarea Marilena Râpă ne-a spus că tot acest mini-parc şi grădinile din faţa liceului au fost realizate doar cu forţe proprii, din venituri extrabugetare şi cu ajutorul personalului auxiliar din unitate”.

În articolul linkuit mai sus, ar trebui de citit şi comentariile. Majoritatea sunt lăsate de foşti sau actuali elevi care reclamă ceva interesant: au dat fiecare câte cinci lei pentru parc, băncile, gardul viu şi alte cele au fost puse tot de ei (personal auxiliar, fireşte, LEL), pentru ca în momentul în care totul a fost gata, accesul să le fie restricţionat.

Am vorbit pe Facebook cu un proaspăt absolvent al Liceului Economic din Galaţi, care spune cam aşa:

Acum câţiva ani au început lucrările la un parc din incinta şcolii. Majoritatea elevilor nu vedeau nicio utilitate, din cauză că pauzele erau scurte (cinci minute) şi nimeni nu avea timp să îşi petreacă acolo câteva minute. Cu toate acestea , am fost puşi să plătim câte cinci lei fiecare pentru bănci, foişor şi alei. La mutarea şi asamblarea băncilor nu au angajat personal specializat, ci s-au folosit de elevii de serviciu pe şcoală şi de gardieni. La scurt timp după terminarea lucrărilor, toţi elevii erau nerăbdători să îşi petreacă pauza mare în acest “parc occidental”. Însă, spre mirarea noastră, porţile erau închise, iar în interiorul liceului au fost lipite afişe cu “Intrarea în parc, interzisă! Se scad puncte la purtare şi se dau amenzi”. Întrebarea cheie: de ce nu au voie înăuntru elevii? Noi am plătit majoritatea parcului.

Concluziile…

Mie mi se pare o atitudine sută la sută tembelă. Şi eu am dat bani pe chestii în liceu, dar măcar mă puteam bucura de ele.
Acum mă întreb dacă se va sesiza vreo entitate capabilă să spună tuturor dacă ceea ce s-a făcut la Liceul Economic din Galaţi a fost legal sau nu şi dacă banii daţi de elevi chiar s-au dus pe bănci, boscheţi, dale şi un foişor, pe care nici măcar nu au voie să le folosească.

Şi îmi amintesc de o fază asemănătoare şi nu prea: în curte la Mecanică s-a inaugurat în iulie (dacă nu mă înşel) o arteziană. Inutilă, fireşte, studenţii se vor bucura de ea maxim 20-30 de zile pe an. Dar diferenţa este ca de la cer la pământ: s-a făcut cu fondurile instituţiei, nu cu bani de la studenţi.

1 thought on “Mârlăneala cu parcul modern al Liceului Economic din Galaţi

  1. Jiji says:

    Nu e prost ala care cere, e prost ala care nu face plangere penala sau, si mai prost e cel care da banii!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.