Margin Call și Occupy Wall Street

Vin mai întâi cu o recomandare de film, mai ales că e week-end și majoritatea dintre voi nu munciți(spre deosebire de mine).

Filmul cu pricina se numește Margin Call, este o producție relativ nouă și este cam genial. Îți vei da seama rapid de outcome-ul poveștii dar parcă e greu să oprești și să faci altceva(eu am pățit asta). Filmul prezintă cum într-o noapte întreaga lume este afectată de o decizie și deși acest lucru v-ar duce cu ideea la politicieni, v-ați înșela amarnic.Acțiunea se desfășoară într-o firmă de pe Wall Street(bani muuuulți).

Dintre actori putem menționa pe Kevin Spacey, Jeremy Irons(îl știți bine cu toții), Demi Moore și Zachary Quinto(Sylar din serialul Heroes), Stanley Tucci(îl știți și p-ăsta) și o tipă ce a fost iubita lui Ted din „How i met your mother” numită Ashley Williams. Deci, actingul e… foarte, foarte bun!
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Y2DqFRsPrns&ob=av3e]

După vizionarea filmului vă sfătuiesc să aruncați un gând la mișcarea Occupy Wall Street. Dacă acum vă gândiți că este un loc stupid de a începe o revoluție, cred că o să realizați că nu e așa. Nu politicienii sunt responsabili de ce se întâmplă în lume în materie de bani ci firmele de pe Wall Street. După cum spunea și George Carlin(faimos comediant de Stand-up – R.I.P.) politicienii sunt puși acolo doar ca noi, restul lumii să avem impresia că trăim într-o democrație; de fapt și de drept ei nu au nici o putere.

Mișcarea Occupy Wall Street este, în opinia mea, un început de revoluție. Dacă lucrurile vor degenera? Eu cred că vor degenera pentru că în ultima perioadă forțele de ordine folosesc violența pentru a-i înlătura pe protestatari(vezi clipul cu românul ce se zvonește a fi membru Annonymous).

Deci susțin Occupy Wall Street în momentul de față! Sunt curios dacă FBI-ul sau ACTA va veni să mă închidă…

Tu ce părere ai despre toată treaba asta? Ce șanse de reușită au cei ce protestează pe Wall Street?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.