Marele Prior Imperial al Ordinului Teuton – viitorul primar al Galaţiului

Hei, bună ziua! Că tot vine weekend-ul, m-am gândit să vă prezint în câteva rânduri un alt candidat la Primăria Galaţi. De data asta este vorba despre un om straşnic, un candidat ce trăieşte cu legea-n braţe, independent şi relativ tânăr: Constantin Telegan.

Partidul său se numeşte Partidul Gălăţenilo, sau Partidul Gălăţenilor, încă nu m-am lămurit, şi Telegan, fiind un partid de pe meleagurile noastre, de la Galaţi. Să clarificăm, până recent, pe Facebook exista Partidul Galatenilo şi Telegan şi Partidul Galatenilor şi Telegan. Amu’ ambele-s cu “r” după Galatenilo.

Constantin Telegan pe Facebook

Domnul Constantin Telegan pare a fi o persoană destul de interesantă. Conform profilului său de Facebook, a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Danubius. Deci este vorba de un om care iubeşte legea şi o apără.

Mă rog, o apăra… Căci în prezent, domnul Telegan este doar fost avocat. Asta nu înseamnă că nu mai iubeşte legea… poate aveau nevoie de o mică pauză să-şi reevalueze relaţia, nu ştiu exact ce s-a întâmplat. După cum spuneam, un adevărat om al legii – fix ceea ce ne trebuie!

Celălalt Constantin Telegan pe Facebook

Nu ştiu dacă e acelaşi Constantin Telegan, dar lumea spune că da. Mă refer la Graf Von Rurikovich Constantin, sau dacă ar fi să ne luăm după adresa profilului de Facebook – delutataluibianca. Nu cred că ar trebui să ne întristăm de la treaba cu “lui bianca”, la urma-urmei, comunicatul de presă nu îl scrie demnitarul – iar dacă toţi edilii ar fi aşi la română, nişte multe persoane ar fi fost fără job, iar ţara ar fi, poate, un loc mai fain. Utopie.

În cazul domnului Rurikovich se pare că este vorba despre un profil personal, lipsit de politică şi campanii electorale. Nu ştiu cum sunteţi voi, dar în cazul meu – spun asta fără iz de ironie – profilul personal al domnului candidat la Primărie mi se pare de 1.000 de ori mai fain, interesant şi sincer, decât cel de campanie.

Cine sunt Cavalerii Teutoni

Denumirea lor propriu-zisă este Ordinul Cavalerilor Sfintei Marii din Ierusalim. Conform historia.ro, rolul Cavalerilor Teutoni în istorie a fost adeseori supraestimat în beneficiul ficţiunii şi a construirii legendei din jurul lor. Totuşi puţină lume ştie că ei au fost desfiinţaţi de Napoleon, persecutaţi de Hitler, dar au reapărut imediat după terminarea celui de-Al Doilea Război Mondial.

Societate secretă? IRRUMINATI? Ăăăă, nu, drept dovadă avem profilul de Facebook al domnului Telegan.

Cică Ordinul Cavalerilor Teutoni o apărut prin secolul 12, pe undeva prin Palestina. Catolici. După ce creştinii cruciaţi şi-au luat nana pe acolo, Cavalerii s-au retras… din Palestina în Ţara Bârsei – hopa-tit!, în Transilvania. Aici ei au făcut ceva încercări de convertire a populaţiei la religia catolică şi au exploatat ceva haur şi hargint.

Papa îi avea la corazon pe Teutoni, iar ei erau la fel de şmecheri ca Templierii. Dar mumu, i-au supărat pe unguri şi ăştia şi-au luat ţara înapoi, că doar ei fură primii acolo. Aşa că bravii Teutoni au fost alungaţi. “Pleacă de-aici, măi! Dă-i drumu’ la blocu’ tău!”.

Practic, băieţii ăştia s-au luptat aproape toată veaţa lor pentru a propovădui numele lui Dumnezeu, cu sabia. Au plecat de la ei de acasă şi peste tot pe unde s-au dus s-au bătut şi au încercat să convertească lumea la regilia lor… Hei, stai aşa! Scenariu ăsta pare a se întâmpla, oarecum, şi în prezent, nu?

mind_blown_nph

Oricum, în anul de graţie 2015, Cavalerii Teutoni, după ce Napoleon le-a dat o ultimată de i-a desfiinţat prin 1800, activează şi fac fel de fel de activităţi caritabile prin Europa. A, şi poze. Multe poze.

Bun. Deci ce doreşte domnul Telegan?

Acum ştim următoarele: domnul Telegan iubeşte legea, fiind un fost avocat, domnul candidat este membru într-o organizaţie cu o ditamai istoria în spate, domnul are o grămadă de nume – Constantin, Telegan, Graf, von, Rurikovich – şi îşi doreşte să fie următorul primar al Galaţiului. Bine, a mai încercat el cândva, prin 2012, din partea partidului Forţa Civică (când ne-a încântat cu ai se ciu pego), dar planetele s-au aliniat împotriva lui. Şi în 2008 a încercat, din partea PNŢCD, dar o tras o beşinuţă Napoleon şi au zburat 99,99% dintre buletinele de vot cu ştampila pusă pe domnul candidat.

Campanie electorală tot pe Facebook… dar!

În comparaţie cu ceilalţi despre care am scris pe aici – vezi chestiile cu gogoşi electorale – campania domnului Telegan este extraordinar de frumoasă. Practic, domnul găseşte nişte oameni straşnici şi îi roagă să vorbească în faţa camerei. DIN PROPRIE INIŢIATIVĂ. Oamenii vin singuri şi îl roagă pe domnul Telegan să îi dea pe Facebook! (asta se întâmpla astă vară).

https://www.facebook.com/100009477334895/videos/1467387320253832/?pnref=story

Oameni simpli, cinstiţi şi muncitori.

“S-a întrerupt şi lumina azi noapte, dar eu am simţit-o” – foioioioioioioioioioi!

Nu am înţeles nimic din ideile domnului

Vă las mai jos una dintre propunerile domnului Telegan. Dacă are careva curaj să încerce să o înţeleagă, să mă anunţe şi pe mine, dacă se poate.

Atentie Galateni….INFORMARE.
Stimati Concetateni,daca vom castiga Alegerile Locale in iunie 2016,Administratia Galateana fa functiona cu Doua Consilii Locale
1) Un Consiliu Local compus din Consilieri votati pe listele de Partid care au competenta de a Elabora si Aproba prin Vot Hotarari de Consiliu Local,si vor face parte din Comisiile Consiliului local.
2)Un Consiliu Local Popular al Societatii Civile compus din :
Asociatiile de Pensionari,Asociatiile Non-Profit de Interes Public,Comisie de Specialitate formata din Studenti Eminenti si Profesori de la toate Universitatile din Galati,Reprezentanti Delegati ai Societatii Civile,Reprezentanti Delegati ai Pesoanelor Juridice din Galati(mari si mici societati comerciale),Reprezentanti din Partea Politiei M.A.I,Jandarmerie,Politie Locala,Reprezentanti ai Bisericii si Cultelor Religioase.Aceasta Comisie Elaboreaza legi,Propune si vine cu Proiecte de Interes Local,Pune in discutie Proiectele care vor ajunge pe masa Consilierilor Locali pentru vot,aproba Formal,Legi si Priecte de interes local.
Stimati Galateni inaintea fiecarei sedinte de Consiliu Local ma voi intalni mai intai cu CONSILIUL LOCAL POPULAR,pentru a informa societatea despre proiectele puse spre aprobare Consiliului Local Galati .
Stimati Galateni ,acest Proiect face parte din Programul de Guvernare al Candidatului Constantin Telegan incepand cu luna iunie 2016.Consider ca a venit momentul in care Cetatenii Galatiului sa fie informati si sa participe activ la Reconstructia Orasului distrus de clasa politica a Galatiului din 1990 pana astazi.Numai asa vom reusi sa starpim Hotia si sa dezvoltam frumosul nostru oras.Cu consideratie Constantin Telegan,Candidat pentru Functia de Primar a Municiliului Galati.

În încheiere

Zilele trecute mi-am rugat cunoscuţii de pe Facebook să-l voteze pe domnul Telegan la un sondaj făcut de un site din Galaţi. Foarte puţini s-au lăsat corupţi de mine, căci majoritatea nu acceptă să le dicteze cineva ce sau pe cine să aleagă. Până şi domnul candidat spune

Foarte multi indivizi vin la Biroul meu spunand ca ei sunt specialisti in campanii elecorale (P.R.)si daca platesc(sume enorme de zeci de mii de Euro) imi garanteaza functia de Primar.Problema este ca acesti indivizi nu au reusit nici pe mine Constantin Telegan sa ma convinga sa-l votez pe Candidatul Telegan.

Poate PR-ii ăia nu erau chiar aşa de incompetenţi :). Oricum, PR-ul actual pare a fi BETON!

Un mic sfat, domnule Telegan, de la un băiat care urăşte absolut toată clasa politică: apucaţi-vă de ceva serios, lăsaţi visul ăsta cu Primăria, că e mai aproape Ştefan Bădiţă ca dumneavoastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.