Mândrie de băiet, mândru că a fost la vot. Mândrie de pensionar, îl doare fix întribuci

Duminică, pe la trei dup-amiază, înainte să ies la plimbare, mi-am târât prietena după mine la votare (hop! și rima). Intru la secția pentru Colegiul 9, din care fac parte, îmi caut blocul și mă uit către persoana căreia trebuia să-i dau buletinul: o bagaboantă de 16 ani din cartier. Îmi ia actul de identitate, reușește după 10 secunde să-mi descifreze numele cu extraordinar de multe litere (BOT ADRIAN) și îl dă mai departe către moșul din dreapta ei. Ăla o găsește mai întâi pe mama pe listă – deși ea era DUPĂ mine – și cât pe-aci să-mi spună să semnez acolo. Salvarea lui veni de la bagaboanta minoră, care i-a atras atenția că nu am țâțe de Ana. Pune un punct în dreptul numelui meu și îmi spune:
-Semnează unde am pus eu punctul.
M-am conformat fără să fiu ironic. Minora îmi dă ștampila, moșul un buletin de vot (TEAMWORK adevărat) și plec să votez în cabină. Pentru primii trei am avut cerneală, apoi a trebuit să apăs ca să se vadă. Aveam și o rudă pe buletinul de vot, dar mi-a fost teamă să scuip căci hârtia era subțire.

Termin cu parlamentarele și trec mai departe la europarlamentare.

Drumul fu scurt și familiar – centrul de votare fu în fosta mea școală generală, acum complet schimbată: gresie pe pereți și uși metalice (să dea boala de mai are rost să alergi pe holuri! Dacă o ușă de lemn îți poate rupe botul serios, una metalică te va distruge – amintiri din copilărie).

Ajung la europarlamentare, același procedeu minus bagaboanta și moșul, mi se dă ștampila și buletinul cărticica de vot. Intru în cabină și răsfoiesc.
-Cum pula mea să pun ștampilă pe absolut toate?! Dacă nu am avut cerneală de opt, în niciun caz n-o să am cerneală de 4 foi.
Și văd Partidul Dreptății Sociale, sau ceva de genul. And it rings no bells. Bam!

Ies mândru, ca o mândrie de băiet ce sunt și o fărâmă din mine deja simțea că a făcut o diferență colosală și că pentru a doua oară în istorie, rezultatul unui vot va fi pe placul meu. Idiot, firește.

PSD și tot neamul lor a luat aproape 50 la sută la Galați la europarlamentare. În Colegiul 9 a ieșit deputat tot o inutilitate a PSD-ului, actualul șef la ISJ (Inspectoratul Școlar Județean). Firește că multe dintre babele și moșii care au mers dichisiți, dis-de-dimineață, la vot nu au avut nici cea mai mică idee de ce sau ce se votează și asta la oraș. La țară situația e și mai și: „Nu ştiu să vă spun exact ce am votat. Am citit toate listele şi am ales şi eu un nume care suna mai bine” (practic asta am făcut și eu la europarlamentare, dar măcar eu am făcut-o conștient și intenționat).

Românii needucați, cei care ies pe ușa bisericii duminică dimineață și se duc să își exercite dreptul obținut după majorat, sunt penibili. Românii ăștia sunt la fel de vinovați de halul în care a ajuns țara asta ca ăia aflați „la putere” prin partidul roșu și alte câteva.

Și este extrem de dezamăgitor și extrem de frustrant când vezi că ăia care mai au zeci de ani de trăit în țara asta se pișă pe el de vot, iar ăia puțini care se duc la vot nu fac nici măcar o diferență de 5 la sută.

DNA-ul face treabă, dar să mor de au sorți de izbândă! And… we’re doomed.

3 thoughts on “Mândrie de băiet, mândru că a fost la vot. Mândrie de pensionar, îl doare fix întribuci

  1. Pingback: Prețul sclaviei sub P(CR)SD: găleți, șepci și-un kil de făină | Proștii sunt mai fericiți
  2. Pingback: Cum să te faci primar | Proștii sunt mai fericiți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.