Mâine, 24 de ore negre: Brainwașul american

De vreo 5 ani(poate chiar mai mult) încoace a mai fost adoptată o tradiție de la poporul ăla prost numit americani. Se cheamă Black Friday(vinerea neagră) și presupune reduceri extraordinar de mari.

Partea care mă disperă este că „evenimentul” ăsta se adresează celor cu venituri medii spre mari. Să fim serioși, un pârlit ca mine sau ca alte 10 milioane de români nu-și permite să cheltuiască peste 500 de lei într-o zi. Pentru că noi suntem oamenii ăia pentru care se aplică treaba aia cu „you’re poor when you have too many days at the end of your money”.

Pe de-o parte avem muile de comercianți care cresc prețurile cu câteva zile înainte de black friday ca să aibă de unde face reduceri. Muie vouă! Fără motiv, evident…

Pe de altă parte avem tinerii ăia cu vise cărora le lipsesc multe ca să poată face performanță. Cauze sunt multe. Principala cauză sunt muile de angajatori care au o plăcere fenomenală de a-și bate pulile de muile acestor tineri. Angajatorii ăia care îți stipulează în contract că leafa o vei primi nu mai târziu de data de 20 a lunii, dar se face 23 și cardul tău tot la muie îți arată.

Așa că să-mi sugeți ștromeleagul! Și angajatorii și comercianții și ăștia care aveți bani și îi aveți de la părinți, moșteniri sau chestii nu tocmai legale. Ah, tot multă muie vă doresc și vouă care aveți joburi obținute pe pile sau nepotism!

Deci să pice netu’ începând cu ora 23:59 până la ora 23:59 mâine seară. Da, sunt un hater, unul extrem de sărac!

Măcar mă pot mândri că eu nu mă las spălat pe creier de către tradițiile americane. Asta fiind un fel de-a te uita în oglindă și a spune „offff, sfinte căcat, ești o minunăție de bărbat: frumos, dăștept și dorit de 99% dintre femeile care te văd în fiecare zi!” doar ca să nu te retragi în colțul ăla întunecat și să chiși ochii.

3 thoughts on “Mâine, 24 de ore negre: Brainwașul american

 1. ilislugakgb says:

  au facut si la noi reduceri. au facut…la sapunuri si huse de telefon de 1leu :)) vai de pla noastra

  Răspunde
  1. Adi says:

   Ăsta chiar e un târg bun, dar eu deja am 2 stickuri – 4 GB fiecare- și nu prea mi-au fost folositoare până acum…

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.