Mai joacă cineva la Loto?

De fapt, sunt curios dacă mai are cineva încredere în genul ăsta de concurs. Întreb chestia asta pentru că îmi amintesc şi acum cât de populară era Loteria Română acum 15 ani. Şi ai mei jucau săptămână de săptămână, tradiţionalele numere care reprezentau zile de naştere. Am şi câştigat o dată! A ghicit tata patru numere (era un bilet jucat la plesneală, fără zile de naştere) fix cu o săptămână înainte să plecăm în tradiţionalul concediu de vară, de o lună de zile.

Doar că între timp lucrurile s-au mai schimbat, şi de-o parte, şi de alta.

În cazul alor mei situaţia s-a împuţit încât nu prea le mai vine să dea 10 lei pe un bilet, când de 10 lei ar putea cumpăra ceva de mâncare. Apoi, dacă nu câştigi ani de zile, îţi cam pierzi încrederea, nu? Unde mai pui că se pare că se acordă doar două sau trei premii mari pe an, căci tot ce vedem e report, după report.

Loteria Română a fost înfiinţată în 1906. De pe site-ul instituţiei, la secţiunea “Despre” aflăm destul de puţine chestii. Cea mai interesantă mi se pare asta:

Prin recertificarea sistemului integrat al calităţii şi securităţii informaţiei, CNLR SA poate asigura cadrul necesar pentru:

c) cresterea satisfactiei jucatorilor prin indeplinirea cerintelor acestuia, generand incredere;

Tocmai de asta întreb: mai are cineva încredere în Loteria Română?

Am mai băgat şi eu câte un bilet din când în când, dar nu am câştigat niciodată. Maxim două numere ieşeau, aşa că am încetat să sper că voi câştiga vreodată bani nemunciţi.

Treaba cu generarea încrederii mi se pare paradoxală, având în vedere că Loteria Română este implicată în nişte fapte de corupţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.