Mai fericit ca preafericitul

Din senin, datorită ingeniozităţii şi creativităţii inimaginabile a unor tineri gălăţeni, tot oraşul e ‘happy’. Vedeţi voi, sentimentul este perfect argumentat căci chestia pe care au făcut-o e atât de unică încât au mai făcut-o şi alţii în doar vreo 10-15 ţări. E vorba despre unul dintre lucrurile alea care te face să urci pe Caraiman şi să urli într-o portavoce că România e cea mai grozavă ţară din lume! E vorba de o chestie care, în afară de peisajele comuniste, nu are niciun gram de românism. Poate-aşa şi trebuie.

Iar o să aud că urăsc pe toată lumea şi sunt supărat pe toată lumea doar pentru că eu nu ştiu să apreciez ceva. Iar o să mi se spună că sunt un berbec antisocial. Şi iar am să răspund prin “Bine. Ok.”.

Chestia e că nu am de ce să mă cac pe mine. Melodia e catchy, clipul e frumos, oamenii care dansează în el la fel. Mai mult nu comentez vizavi de treaba asta pentru că nu are rost.

A transforma chestia asta inedită (repet: a mai fost făcută în N oraşe din 10-15 ţări) în motiv de mândrie mi se pare stupid. Cineva scria într-un share pe Facebook “În sfârşit e şi Galaţiul ALTFEL”. Zău? Să repet cât de inedită a fost treaba?

Anyway, e bine că oamenii deţin un nivel atât de mare de ignoranţă şi e bine că asta îi face fericiţi. Hai să play along.

Sunt happy în Galaţi. Atât de happy încât nu mă mai simt călcat în picioare zi de zi. Atât de happy încât am început să-i aplaud pe cei 0,31 lei de pe cardul meu care se fut ca iepurii; abia aştept să văd dacă fac copii şi cât de mulţi. Atât de happy încât întregul peisaj este văruit în culori de curcubeu. Atât de happy încât m-aş urca pe Turnul de televiziune şi aş trimite un semnal către toate fiinţele din univers să vină aici. Aât de happy încât întreagul mediu de afaceri din România mă invidiază şi vrea să-mi cumpere fericirea. Atât de happy de parcă aş fi luat leafa la timp. Atât de happy de parcă Rock FM nu mai repetă unele piese de 485748754 de mii de ori pe zi. Şi-aş putea să continui, căci sunt atât de happy încât nu există destule cuvinte pentru a descrie sentimentul.

Sunt mai fericit ca preafericitul.

Cum căcat îţi alegi valorile şi realizările care te fac să te simţi mândru? Cum?! Aşa!? Geez.

2 thoughts on “Mai fericit ca preafericitul

  1. "Cineva" numit Cristina says:

    Ei, da, chiar am fost happy când am văzut că se poate vorbi si altfel despre Galati si ca oraselul pe care il ponegrim mereu ca nu ne ofera (mai) nimic le-a oferit unora un cadru sa faca acest clip. Si, da, m-am bucurat de ideea ca Galatiul poate deveni un pic viral pe FB cu video-ul ala. Am apreciat efortul lor de a face ALTCEVA, chiar daca, asa cum spui tu, nu e unicat in lume. Mandra de Galati nu mi-s, sa stii…
    Insa abia aştept să văd şi varianta ta video despre Gl – cu siguranta as aprecia la fel de mult efortul. keep in touch!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.