Lyoness Cashback: Cum primeşti bani înapoi dacă te aliezi cu leoaica

În 1998, nişte studenţi s-au gândit să lanseze un proiecţel care, în timp, a evoluat în una dintre cele mai mari companii din lume. Deloc lipsiţi de inteligenţă şi cu o sclipire de geniu, tinerii au decis să privească lucrurile complet diferit, afară din cutie (out of the box): în loc să monetizeze ideea lor, au preferat să ofere (sau să lase impresia că oferă) extrem de multe servicii gratuite unui utilizator de internet. Un fel de investiţie pe termen lung. La început s-au axat pe un singur lucru: căutări pe internet. Apoi încet-încet (nu chiar încet-încet) au evoluat şi au construit imperiul Google.

Google merge pe ideea că internetul nu este o masă de oameni care gândesc la fel, ci pe ideea că internetul este o masă de indivizi unici. Motivul ăsta a revoluţionat întregul segment media şi a făcut din acel start-up un gigant. Tratând fiecare om într-un mod unic, Google şi-a atras o gloată uriaşă de followeri. Google a înţeles că trebuie să oferi cât mai mult (şi cât mai ieftin cu putinţă) ca să atragi oamenii alături de tine. Gigantul nu ne vede ca nişte numere, ci ca nişte persoane unice cu gusturi unice pe care trebuie să-i satisfacă.

Pe aceeaşi idee mi se pare că merg şi cei de la Lyoness. În esenţă, Lyoness este un magazin de la care îţi poţi face cumpărăturile de-acasă. Chestia faină este că ei nu merg pe ideea “noi avem cel mai mic preţ, cele mai senzaţionale oferte!”, ci pe ideea că “dacă cumperi de la noi, primeşti o parte din banii tăi înapoi!”. E o foarte bună metodă de a fideliza clientul, mai ales în prezent, când situaţiile financiare nu sunt deloc roz.

Înfiinţată în 2003, Lyoness a evoluat foarte rapid. În momentul de faţă are filiale în aproape întreaga Europă, state din America, Canada, Filipine, Tailanda, Australia, anul acesta sărbătorind 10 ani de activitate.

Lyoness România intră în scenă încă din 2007 şi înregistrează rezultate demne de laudă. Sistemul este relativ simplu şi la o primă vedere merge pe ideea de comunitate: cu cât mai multe persoane cărora le recomanzi platforma fac cumpărături pe Lyoness, cu atât mai mulţi bani primeşti înapoi.

Ideea de discount ne încâtă pe toţi. Pentru a satisface cât mai mulţi clienţi cu putinţă, Lyoness a implementat sistemul Lyoness Cashback, sistem ce-ţi oferă mai multe modalităţi de a câştiga bani de pe urma cumpărăturilor:
1. Cardul Cashback – îl prezinţi la casă înainte să achiţi cumpărăturile şi după ce efectuezi plata, Lyoness îţi returnează un procent din sumă.
2. Bonurile valorice Lyoness – merg pe deviza unor bonuri valorice normale, cu avantajul returnării unui procent din suma cheltuită.
3. Magazinul Lyoness online – te loghezi simplu şi comod de-acasă pe Lyoness.net şi faci cumpărăturile după care Lyoness îţi returnează o parte din suma cheltuită.
4. Cashback mobil – aici lucrurile aderă la realitatea anului 2013: aproape toată lumea are un smartphone. Lyoness permite efectuarea cumpărăturilor de pe telefonul mobil şi în schimb returnează o parte din suma cheltuită.

Încă un aspect musai menţionabil este că în reţeaua Lyoness România sunt 60 de magazine partenere, magazine ca Băneasa Shopping City, Lukoil, Petrom/OMV, Praktiker şi Asos.

În caz că nu vedeţi legătura dintre Lyoness şi Google, ideea este că în loc să spună “vino la noi şi-ai să găseşti tot ce ai nevoie”, ambele companii merg pe deviza “ne poţi găsi aproape peste tot şi noi îţi vom oferi exact ce îţi doreşti la tot pasul!”. Mega interesantă ideea şi cu siguranţă merită atenţie. O explicaţie mai detaliată puteţi găsi în clipul acesta:
http://www.youtube.com/watch?v=z1tZzn4X8eA

5 thoughts on “Lyoness Cashback: Cum primeşti bani înapoi dacă te aliezi cu leoaica

 1. Ligia Florea says:

  In 2014 au aparut alte cateva site-uri de cashback.
  Doresc sa va semnalez o noua aparitie in online-ul romanesc: MyCashBack.ro.
  Răsfoiti site-ul http://www.mycashback.ro pentru ca acopera toate categoriile de bunuri si servicii care se pot achizitiona online (sunt peste 100 de magazine in categoria fashion cu cele mai populare branduri, site-uri prin care poţi cumpăra bilete de avion online, etc.) si are probabil cele mai bune oferte de bani inapoi, la peste 380 de magazine partenere.

  Răspunde
 2. Marius Maier says:

  Daca folosesti sitemul Lyoness doar pentru CashBack nu este rentabil. Acesta a fost gandit doar ca prim pas in a atrage persoane pentru componenta business.

  Doar pentru cumparaturi este mai rentabil sa folosesti site-urile de CashBack, cel mai generos fiind SellADeal.ro

  Spor la bani!

  Răspunde
 3. Pingback: Castigatorii premiilor suplimentare ale campaniei Lyoness Romania | Blog Awards

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.