Linia de START și autoflagelarea

M-a cuprins un sentiment de… ciudat, așa. Din martie, când am plecat de la McDonalds nu mai muncesc. Asta înseamnă că nu mai vin bani de nicăieri decât din mecanică ocazională. Asta înseamnă că lucrurile sunt triste și se nasc dileme existențiale și semne clare de autoflagelare proastă. Evident, lucruri de care nu vă pasă în mod special, motiv pentru care nu am să insist în detalierea lor. Am totuși o povestioară scurtă de împărtășit.

Vasilica are 23 de ani și arată binișor. Mă rog, are pistrui pe chip și un nas cam măricel dar așa overall e bună, merge de tras de urechi pe la spate. Nu e nici proastă. Hai să zicem că e perspicacă pentru că a terminat deja o facultate și acum e la master.

În comparație cu celalte tipe ea nu a putut să frece falnice madulare acasă timp de 3 ani de zile pe banii părinților. Vasilica a trebuit să muncească în societatea de astăzi. Mno, când ești tânăr și nu ai experiență profesională ai două opțiuni:
1. Să te dezbraci și să te muți.
2. Să bagi d-alea cu baruri, ospătărițe, chelnerițe, promoții.

Așa a făcut și ea. Facultatea a terminat-o mai acum ceva timp, moment în care s-a gândit să plece din orașul uitat de lume în care s-a născut către metropole populate de corporatiști cu salarii triple în comparație cu al ei. Dar și ea câștiga bine pentru orașul pierdut de lume pe străzile căruia a găsit dragostea, au fluierat-o ocazional hârleții, a fost înșelată, plouată, a înghețat de frig și uneori i-a ridicat vântul fusta făcând-o să roșească de rușine.

Și acuma Vasilica e tot ospătăriță și deja nu mai vrea să plece nicăieri pentru că are experiență și câștigă bine.

Oare peste 10 ani Vasilica va avea doi plozi, un soț cocsar și va locui într-un bloc de pe la periferie cu gresie pe jos? Oare va mai avea curajul să facă schimbarea aia radicală și să plece într-o metropolă cu metrou și oameni necunoscuți?

Pe de altă parte Ingrid a fost colegă cu Vasilica. Ingrid e bună măr, blondă, cur bombat, țâțe mari, ochi albaștri dar proastă cu crengi, copaci, păduri și amazoane. Părinții lu Ingrid au bani căcălău așa că au ținut-o departe de mediul în care copiii își rup unghii și nervi ca să scoată bănuți de una-alta. Ingrid a frecat falnice mădulare și s-a plimbat cu Audi, BMW și Mercedese. Ingrid a terminat facultatea și nu a dat la master pentru că tati a dat un telefon și i-a găsit un job într-o multinațională. Și acuma Ingrid se plimbă cu taxiul prin metropola aia cu metrou și dă din buci în cluburi unde nu se bea bere pentru că e lame și își face vacanța la mare sau în altă țară. Și cei din jur fac mereu mișto de Ingrid pentru că e prea proastă să își dea seama.

Și Ingrid primește în club băuturi fensi de la oameni ca ea dar cu cuc. Și se hâța-bâța cu câte unu mai mereu, niciodată același. Primește cadouri multe, din aur, cu benzină, cu ecran taciscrin și alte cele.

Oare peste 10 ani Ingrid va avea doi plozi, un soț burtos cu 3 mașini și va locui într-o vilă la periferia orașului cu metrou? Oare va fi mai fericită decât Vasilica? Oare cu câți bărbați o să se mai mute până atunci?

Și morala: unde mă angajez și eu, frate?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.