Let’s set the world on fire!

Deja a început, televiziunile și probabil și ziarele reiau niște evenimente de acum 22 de ani: revoluția. Surprinzător, în fiecare an mai apare câte ceva nou, câte o filmare, câte un testimonial, câte o teorie. E important să ne cunoaștem istoria și nenorocirile prin care am trecut, ca popor, dar mi-e greu să înțeleg de ce e musai ca dezvăluirile să se facă exact în perioada asta.

Ieri, imediat după ce am ajuns acasă de la munci, fumam o țigară în bucătărie și priveam la televizorul din sufragerie pe care tata îl butona într-una. A ajuns pe un canal românesc unde era un reportaj de la revoluția din 1989. Ceea ce am văzut mi-a făcut pielea de găină. Revoluționarii erau pe stradă protestând(well dăăăă!) și de-odată, blindatele armate și-au făcut apariția și AU ÎNCEPUT SĂ TRAGĂ! Nu trăgeau în aer ci în mulțime și efectiv se vedea cum oamenii cădeau secerați. Se auzeau și vocile celor ce filmau din apartamentul lor situat undeva la etaj. Sunetele de armă și țipetele oamenilor au transformat toată scena în ceva mai crunt decât o scenă de război!

Că era mai bine atunci, că e mai bine acum. Părerile sunt împărțite și nimeni nu o să ajungă la un consens vreodată pentru că sunt mult prea multe aspecte ce variază și trebuie luate în considerare pentru a trage o concluzie. Oameni mulți au murit ca noi să putem înjura pe net, să putem înjura sistemul, să avem acces la pornografie și la libertate(dă-i ce sens vrei tu acestui termen). Mă înclin în fața ideii acestor oameni curajoși de atunci, perfect conștient că dacă mă nășteam cu vreo 16 ani mai devreme, mai mult ca sigur eram și eu acolo, pe străzi.

Propunerea de pe subiectiv.ro mi se pare extraordinar de bună. Presa și televiziunile au un prost obicei de a răscoli căcatul ca să-l facă să pută iarăși. Problema este că în toată mireasma asta nu e nimic nou, cum se laudă ei.

Revoluția a fost pe jumătate o pată neagră în istoria acestei țări și toți cei care erau destul de mari în perioada aia nu-și amintesc cu drag clipele în care auzeau împușcături pe stradă. Foarte mulți au murit împușcați și e clar că familiile lor încă simt durerea. Răscolitul căcatului nu face decât să readucă amintiri negre așa că ar fi o idee genială să nu se facă treaba asta timp de o săptămână întreagă.

Tu ce părere ai? Îți mai amintești vreo ceva din perioada revoluției? Ai vizitat vreodată cimitirul să vezi efectiv câți tineri și-au pierdut viața atunci?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.