League of Legends – despre comunitate și gameplay

League of Legends este unul dintre cele mai populare MOBA pentru PC. MOBA înseamnă „Multiplayer Online Battle Arena”. Joc chestia asta de ani buni, dar niciodată competitiv, cu toate că nu pot spune că nu mi-aș dori să câștig fiecare meci în parte. Am pentru voi câteva detalii, în caz că vrei să te apuci de League of Legends, și câteva filmări despre gameplay. 

League of Legends este complet gratuit. Nu ai nevoie de bani ca să ajungi numărul unu în lume, lucru care mie-mi sună foarte bine.

Grafica arată decent, mecanicile sunt complexe, iar numărul de eroi este foarte mare. Harta principală este formată din trei lane-uri, ca la DOTA, iar între ele se află diferiți monștri – loc cunoscut sub numele de junglă (jungle). Există campioni pentru fiecare poziție în parte, dar de multe ori pozițiile nu se respectă. În fine, iată un full gameplay:

Comunitatea este formată, în procent de 80% – zic eu, de copii prea mici și prea impulsivi pentru a face totul plăcut. În momentul de față pe Europe North-East (serverul pe care joc cel mai des) este implementat patch-ul 6.6 din sezonul 6. Schimbările aduse jocului fac posibil snowball-ul. Chestia asta se traduce în felul următor: ai murit de câteva ori în fața adversarilor tăi de pe lane, în primele 10-15 minute? sunt șanse mari să pierzi tot meciul. Cu toate astea, dacă există o atitudine okay, meciul poate fi câștigat – chestie pe care am făcut-o de nenumărate ori.

Există foarte mult flame, foarte mulți trolli, dar una peste alta, dacă îți găsești o gașcă cu care să joci comunicând pe Skype (sau RaidCall/Ventrilo etc) League of Legends este unul dintre cele mai plăcute jocuri. Bani poți cheltui doar pe chestii vizuale – cum ar fi skin-uri pentru campioni.

În liga profesionistă de League of Legends lucrurile arată complet altfel –  căutați pe YouTube LOL esports.

În fine, iată cum e când pierzi:

Sunt disponibili vreo 130 de campioni și sute de iteme diferite pentru fiecare în parte.

Mă găsiți pe EUNE, wood division, adifink.

Pentru mai multe clipuri video despre jocuri PC puteți da subscribe pe YouTube.

2 thoughts on “League of Legends – despre comunitate și gameplay

  1. Lucaci Levin-Andrei says:

    Quick info:
    1.Saptamana urmatoare pe 13 aprilie (cred) este open beta la battleborn, este moba-ul de la cei care au facut borderlands (nu l-ai jucat ? nu cred ca exista cineva in galaxia asta care nu il recomanda), poti da pre-load pe steam ( http://store.steampowered.com/app/394230/ )
    2. Pe 9 mai este open beta la Overwatch(cei de la Blizzard), moba-ul in adevaratul sens al cuvantului(nu cel al lui Riot) care este similar cu team fortress 2

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.