Învie și anul ăsta…

Iarăși bag țigări și cafea în mine. Aparent doar așa mă simt în regulă. În pauza dintre piese aud câte-o toacă și câte-un clopot de la biserica din apropiere. Îmi place să cred că fiecare bătaie de toacă și fiecare clopot este dedicat în anonimat fiecărui om care a murit de-a lungul istoriei în numele lui dumnizo. Știu, oricum a-i da-o sună aiurea.

Paștele îl prefer să fie un prilej de a aduna toată șatra și de a sta la bere și de a râde povestind ce s-a mai întâmplat între timp. Merge și varianta cu vin și cozonac.

Nu știu cât de des dați nițică importanță oamenilor din jur. Pentru mine majoritatea sunt doar niște oi care rătăcesc aiurea fără nici un sens, exact ca un coi într-o căldare. Ieri am realizat cât de mult mă înșel plecând la drum cu această concepție. Se ascunde în fiecare dintre noi câte un strop de Excalibur, unul de Napoleon, unul de David, unul de Batman și o fărâmă de Soare pentru energie. Chiar sunt oameni care se străduiesc din răsputeri să mute munții și sunt bombardați de rele.

Am fost acasă la o familie ce locuiește într-un colț de Galați uitat de lume, în blocuri de garsoniere cu câte 30 de locuințe pe etaj. Tatăl are handicap de gradul doi- probleme cu membrele și vorbește cam stâlcit- în timp ce ea are probleme cu auzul din cauza unei otite netratate la timp când era mai mică. El este un om grozav, ea este frumoasă peste măsură. Amândoi au peste 30 de ani și au un plod de 10 ani, super inteligent. Plodul manipulează copiii din jur din vorbe, îți închide gura de nu știi ce e cu tine și are o energie de zici că e pe alkaline.

El muncește ca vânzător la magazinul de la parter în timp ce ea este croitoreasă. Aduc undeva la 1 mie de Ron pe lună acasă. Cu toate astea se vor chinui în continuare să-și țină odrasla în școală și la judo și vor face tot posibilul să-i asigure cele necesare pentru că au realizat că treaba nu se mai rezumă la ei ci la copil. Mă înclin.

Cum aș fi putut să le iau bani pentru o instalare de windows și ceva utilitare?!

Extraordinarul se ascunde, mă jur! Nu vrea să iasă în evidență. Chiar cred că țara asta are nevoie de un sistem educațional independent care să folosească resursa de istețime ascunsă prin ghetouri și mahalale!

Avem puterea de a face așa ceva? Totul se rezumă la noi, ăștia care vor să facă mai mult.

Sursa foto: tace-ignatia.tumblr.com

1 thought on “Învie și anul ăsta…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.