În loc de știrile zilei 2.0

E vineri! Mă rog, pentru mine nu e mare scofală, abia ieri am primit confirmarea că sunt iarăși un angajat deci încă mai sunt în vacanță. Vremea afară e ca pe tărâmul celălalt descris în trilogia lui Garth Nix – Abhorsen(vă recomand trilogia, vă va fermeca!) doar că râul poate fi înlocuit cu Dunărea.

Nu am găsit nimic interesant în dimineața asta. Tot ce am citit e trist, pesimismul se ia de mână cu prostia și invadează toată lumea. Deci în loc de informații, hai să fie editoriale scurte. Tot informații e și astea(„e” pentru că nu voi scrie peste 50 deci acordul e bun) doar că e din punctul meu de vedere.

Începem cu Galați: industria textilă… e de c*cat. Mama a muncit la Caloianu ăsta și nu a plecat de acolo pentru că e leneșă. Condițiile de muncă sunt precare, ți se cere absurdul iar norma setată poate fi atinsă doar printr-o automatizare completă. Dacă ar înlocui oamenii cu roboții probabil nu s-ar mai plânge directorul vieții ca un ipocrit și jumătate.

Kony2012 reloadid. A apărut partea a doua din Kony, se numește „Beyond famous”. E ceva mai scurtă, are doar 20 de minute. Prima m-a atins, pe asta nici nu am chef să o văd și iarăși nu înțeleg de ce. Probabil vor prezenta câteva acchievement-uri de când primul documentar a devenit cel mai viral clip din istorie și vor mai cere câte ceva. Asta din ce intuiesc eu din titlu…

Treaba cu ministerul involuției… pardon, inovației! Am discutat ieri cu o doamnă profesoară despre minunăția asta de minister ce se ocupă de educația din România. „Ne obligă să aplicăm măsuri ce se aplicau acum 8 ani.” În condițiile astea, dacă reușesc să dau de bani frumoși până o să am plod, îl voi ține acasă și-i voi angaja profesori care să-i predea cele necesare așa cum trebuie. Încep să cred că școala mai degrabă prostește decât să educe. Și mi-e milă de viitorul acestei țări pentru că e acasă. „Păi și de ce nu face nimeni nimic?!” întrebare capcană. Mafie, politică, interese personale, invidie, comoditate, ochii se țin închiși, studenții sunt huligani dar în cele din urmă tot studenții sunt arși.

Hai să fim mai buni de sărbători! Iarăși o să mă borfăie vorba asta foarte tare! Vin Floriile, apoi Paștele deci oamenii trebuie să fie mai buni pentru că sunt zile cu doi Sori și Nopți cu meteoriți, comete, lumânări, preoți, alcool și alte elemente specifice. Nu băi, eu aș propune altceva. Hai să fim răi exact de sărbători și să fim buni tot restul anului! Hmm, imposibil, știu!

Și cam atât. Revin mai târziu cu ceva foarte interesant care sper că vă va instiga la o mică discuție. V-aș ura zi cu soare dar dacă sunteți în Galați cred că sunt slabe șanse. Bucurii și Foo Fighters!

Sursa foto: sufragerie proprie, cu mileu! :))

1 thought on “În loc de știrile zilei 2.0

  1. delataste says:

    Clișeul ăsta cu ,,să fim mai buni de sărbători” mă enervează rău de tot și pe mine… Lumea nu înțelege însă care-i treaba cu bunătatea totuși.
    P.S: Am văzut că m-ai pus în blogroll. Mulțam:) Te pun și eu imediat…:Băiatul cu știrile:)

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.