În drum spre școală

Mă trezesc mai mult sau mai puțin fresh la ora 7:00. Cafeluța, micul dejun, laptopul, telefonul și pachetul de țigări sunt amicii mei. Mă instalez comod în sufragerie și îmi încep rutina. Scriu pe blog, citesc bloguri, citesc Mediafax și Reuters, arunc o privire pe TED.com, YouTube, îmi verific mailul, îmi termin cafeaua și toate cele. Mă spăl, mă îmbrac și plec la școală.

Ajung în stație, soarele doar ce a reușit să gonească norii și acum mă face să mă încrunt. Nu mă deranjează, e plăcut, îmi place soarele. A plouat noaptea, mireasma dimineții e tare plăcută! Vine autobuzul, hottie spotted! Ajung 3 stații mai încolo și deja autobuzul gol în care m-am urcat e plin. Ca aproape în fiecare dimineață, am dat peste cineva cunoscut dar nu a avut cum să ajungă până lângă mine și să mă țină de vorbă- îmi place să fiu în universul meu în autobuz, căștile pe urechi și muzică la maxim, așa mă rostogolesc eu.

Țiglina, hottie coboară. E puștoaică de liceu… Eh, asta e. Ajung la stația unde trebuie să cobor. Îmi fac loc printre moși și babe mirosind a cimitir, usturoi, ceapă, transpirație și nițică naftalină și cobor. Mă uit după un autobuz care să mă mai ducă o stație dar nimic în zare. O iau pe jos, îmi aprind o țigară, schimb melodia în ceva mai energic și mă îndrept spre școală. Ajung la primul semafor, culoarea roșie, mă opresc- deh, voiam să trec sincer să fiu.

Îmi sună telefonul. Îmi pare cunoscut numărul. Răspund. Sunt chemat la ziar, la mult râvnitul job. Încep să devin agitat, zâmbesc exact ca un retardat, termin țigara, intru, urc și văd o ușă deschisă. Înăuntru fețe cunoscute. Acolo trebuia să ajung. Intru, am emoții, omit să dau mâna cu domnii dar salut respectuos. Mă așez și port una dintre cele mai relaxate conversații pe care le-am avut vreodată cu niște oameni mari. Mă simt grozav, aici e de mine!

Plec de la ziar, ajung pe stradă, îmi vine să plâng, deși râd! The dog days are over!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=iWOyfLBYtuU&ob=av3n]

Sursa foto: s718.photobucket.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.