iEducație

În „dimineața” asta m-am trezit cu ceva dileme și, din fericire, fără durerea de cap. Unele dintre dileme nu interesează pe nimeni așa că nu le voi expune.

Apple reinventează educația…

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=KJxZG2Nv4KA]

Spuneam și pe Twitter când am văzut asta că eu de fiecare data când m-am dus la școală cu laptopul sau tableta, nu am fost deloc atent la profi. Pe laptop aveam net, pe tabletă aveam jocuri.

Reinventarea cărților. Bun. Personal, am reușit să citesc o singură carte digitală până acum. Am copiat la câteva examene după cursuri digitale dar nu putem considera alternativa asta relevantă. Digitalizarea cărților. Păi, scuză-mă că-ți spun(vorba șefului meu) dar asta e altă mâncare de pește.

Nu cred că e bine să băgăm din ce în ce mai multă tehnologie în universul copiilor noștri. Deja șotronul s-a pierdut. Deja fotbal se joacă doar de către cei înscriși la cluburi sportive. Nu, nu mi se pare sănătos să încărcăm universul copiilor cu tehnologie!

Hârtia se face din copaci, deci am putea spune că studierea după cărți digitale ar ajuta mediul. Dar tehnologia consumă curent și nu putem spune că orașele se alimentează cu energie eco(eoliene, hidroenergie ș.a.m.d.) deci curentul generează poluare. Și oricum, câți români vor avea bani să cumpere iPad-uri odraslelor?

Acestea fiind spuse, tu ce părere ai? E bine să se digitalizeze toată educația? De ce?

1 thought on “iEducație

  1. Mihai says:

    Daca se va pune accentul numai pe carti si educatie digitala, e rau. Din cate am vazut eu, oamenii s-au prostit de cand au smart-everything: smartphone, tableta, TV, laptop, PC. Eu si cei din generatia de acum veche am trecut prin stilou si hartie, ca sa ma pot bucura de tehnologia de acum. Apple vrea doar sa vanda si mai multe din dispozitivele lor scumpe pentru ca mai apoi sa spuna ca au vandut cele mai multe dispozitive si ca sunt cei mai buni.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.