Iar ne fălim aiurea pe interneţ

Cercetătorul Stefan W. Hell, unul dintre cei trei laureaţi ai premiului Nobel pentru chimie pe 2014, s-a născut pe 23 decembrie 1962, în România, la Arad, şi este membru de onoare al Academiei Române din anul 2012, conform MEDIAFAX. Ţurai! Bucurie mare, delir, mândrie – mai ales în cazul lui Ponta – share-uri pe Facebook, întrebări “ai auzit? un român a luat un Nobel!”. E fenomenală România lui 2014.

Potrivit site-ului nobelprize.org, Stefan W. Hell este cetăţean german şi a absolvit cursurile Universităţii Heidelberg (Germania) în 1990. Da? Deci nenea ăsta este la fel de român ca baconul. În cazul Hertei Muller – care a luat Nobel pentru literatură în 2009 – lucrurile stau altfel. A studia la Universitatea din Timişoara, ştie română şi are naţionalitate română. Hell – ooooo, efemeride.ro şi cocoon.ro au material pentru un nou articol despre sataniştii din noua ordine mondială care vor să preia controlul asupra lumii! -, la cum văd eu lucrurile, nici nu ar trebui considerat elevul Liceului Lenau din Timişoara, pentru că a studiat acolo doar un an, după care a fost alungat din ţară de către comunişti.

Cei doi laureaţi la Nobel au un singur lucru în comun: au fost hăituiţi de regimul de căcat sub care s-a aflat România o prea lungă perioadă de timp.

Aşa că mai uşor cu mândria.

Pe de altă partă, cred că undeva la 99 la sută dintre toţi cei care au dat share şi s-au bucurat de povestea cu românul laureat cu Nobel în 2014, nici măcar nu înţeleg ce o făcut nenea Hell. Nici eu nu înţeleg pentru că chimie. Şi e interesant de observat cum poporul ăsta duce o lipsă acută de oameni performanţi, care să obţină realizări notabile la nivel global, motiv pentru care le fabricăm.

Şi e o chestie valabilă şi în cazul gălăţenilor, care – geografic vorbind – sunt foarte departe de absolut tot ce înseamnă vestul României… şi de civilizaţie, în oarecare măsură.

Acum, fireşte, un singur lucru e sigur: Stefan W. Hell şi Nobelul primit reprezintă doar o altă mare realizare a lui Ponta. Nu? 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.